Русия и САЩ подготвят среща на върха във Виена това лято
Секция: Русия
09 Юни 2018 21:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия и САЩ  подготвят среща на върха във Виена това лято

/КРОСС/Русия и САЩ подготвят среща на върха, която вероятно ще се проведе в австрийската столица Виена това лято, съобщава "Уол стрийт джърнъл", цитиран от РИА Новости.

Според руския заместник- министър на външните работи Сергей Рябков, предстоящите разговори между Владимир Путин и Доналд Тръмп трябва да "отворят вратите" към преодоляването на застоя в двустранните отношения. Москва смята, че в дневния ред на една евентуална среща между двамата президенти трябва на първо място да се дискутират въпросите на стратегическата стабилност във всичките ѝ аспекти, включително контрола над въоръженията.

В интервю за телевизия Русия-1 Владимир Путин заяви, че се надява на подобряване на отношенията между двете страни, но същевременно посочи, че сега топката е в полето на Доналд Тръмп:

"Той е сериозен човек, умее да изслушва хората и да реагира на аргументите на своите събеседници. Това ме кара да вярвам, че диалогът може да бъде констатиран".

Путин също изрази надежда Тръмп да изпълни предизборното си обещание и да работи за подобряване на руско-американските отношения.