Макрон иска Русия да участват в следващата срещата на Г-7
Секция: СВЯТ
10 Юни 2018 09:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Макрон иска Русия да участват в следващата срещата на Г-7

/КРОСС/  Френският президент Еманюел Макрон се надява, че на следващата среща на водещите държави в света ще участва и Русия. Той заяви това след приключването на срещата на Г-7 в Канада, съобщава бгнес.

„Ето вече 4 години „седморката" заявяват, че нейният формат не може да бъде разширен до „осморка" в случай, че Минските споразумения не се спазват. Наистина, това разширяване е възможно да стане, но само, ако това условие бъде спазено", каза Макрон. „Надявам се през следващата година да проведем в Биариц „осморка" с участието на Русия, ако тя наистина постигне напредък при реализирането на Минските споразумения", подчерта стопанинът на Елисейския дворец.

Той се обяви за нов подход в двустранните отношения с Русия и за нови разговори с нея на европейско ниво. „Вярвам в отношенията с Русия. Преди няколко седмици бях в Санкт Петербург, искам още повече да работя с руския президент Владимир Путин. Но ще правя това без капка наивност или опит за приспособяване", каза Макрон.

Той подчерта, че Западът се нуждае от нова стратегия за следващото десетилетия в отношенията с Русия. „Вярвам в тези отношения и възнамерявам да ги развивам", категоричен е френският президент.