Предстоящи събития в страната за 11 юни
Секция: Предстоящи събития
11 Юни 2018 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 11 юни

/КРОСС/София.
От 9.30 часа 18 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Руси Д., Стоян Д., Красен Н. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 16 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мирослав Ст., Данаил А. и Георги К., обвинени в изнудване.

***
София.
От 9.30 часа в Американския център при Столична библиотека, пл. „Славейков" 4 А, Институтът за литература - БАН и Детският център на Столична библиотека организират Национална научна конференция „Детството - креативност и спонтанност".

***
София.
От 10.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван И., Христо Г., Ани С. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Димитър М., Ивайло М., Александър Д. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за подкуп срещу Алексей З.

***
София.
От 10.00 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Пламен Л., кумулиране на наказанията.

***
София.
От 11.00 часа в парка на Военна академия „Г.С.Раковски" ще се проведе пресконференция на Софийската опера и балет, посветена на прочутия
летен фестивал „Опера в парка", който ще се проведе в периода 15 юни - 15 юли.
***
София.
От 11.00 часа в централата на КНСБ ще бъде представен Годишният доклад за нарушени трудови права на Конфедерацията. На пресконференцията ще бъде представена обобщена информация за натрупаните сигнали в КНСБ за нарушени трудови права, както и какви законодателни промени трябва да се приемат, за да спрат тези порочни практики.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Силует" на хотел „Маринела" ще се състои пресконференция по повод началото на третото издание на Фестивала на италианското кино в България, който ще се проведе в период 11-15 юни. След пресконференцията фестивалът ще бъде открит в 18:30 часа с прожекцията на закачливата комедия Quo Vado? („Накъде съм тръгнал?") в кино „Люмиер Лидл" НДК.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Съюза на икономистите в България на тема „Търговската война САЩ - ЕС и последиците за икономиката на България".

***
София.
От 11.30 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Димитър В., обвинен в изнудване.

***
София.
От 13.30 часа 18 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Любомир Сл., Веселин Кр. и Мартин Д., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Никола Н., кумулиране на наказанията.

***
София.
От 14.00 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Атанас А., Красимир Я. и Николай Р., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 13 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Бисер П. и Николай Ст., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в зала 3 на НДК ще се проведе Европейски парламент на предприятията.

***
София.
От 14.30 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Виктор В., Росен Ал., Кристиян Р. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 16.00 часа новоучредената Национална младежка награда за проявени благородство и доблест ще бъде връчена за първи път на церемония в двореца „Врана". Домакин и патрон на събитието е Цар Симеон II. Церемонията ще бъде предшествана от традиционния Детски фехтовален турнир под егидата на Н.В.Цар Симеон II.

***
София.
От 18.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще се състои представянето на книгата „От първо лице за някои служби" на Владимир Константинов.

***
София.
От 18.30 часа в галерия-книжарница София Прес ще бъде открита изложбата „Снимките говорят" и ще се състои награждаването на победителите от едноименния конкурс.

***
София.
От 19.00 часа в творческото пространство на Generator ще се състои дипломното ревю на студентите от бакалавърска програма „Мода" на Нов български университет.

***
Бургас.
От 10.30 часа народният представител от ГЕРБ Иван Вълков организира приемен ден за граждани, който ще се проведе в централата на партията на ул. „Конт Андрованти" 5.

***
Бургас.
От 11.00 часа до Дневния център в Морската градина в града ще бъде открит палатков лагер в знак на протест от хората с увреждания и техните семейства.

***
Варна.
От 10.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1 народният представител от ПП ГЕРБ Павел Христов организира приемна за граждани.
***
Варна.
От 11.00 часа до сградата Община Варна ще се състои пореден протест на родители на лица с увреждане във Варна, в подкрепа на идентичен палатков протест в София.

***
Варна.
От 11.00 часа на Сцена „Ротонда" в Драматичен театър „Стоян Бъчваров", предстои премиерата на книгата „Пристрастно. Театърът на Варна" от Виолета Тончева, изд. „ФИЛ", 2018. Книгата ще представи проф. Николай Йорданов, автор на встъпителните думи и консултант на изданието.

***
Варна.
От 13.00 часа народният представител от „БСП лява България" Иван Иванов ще приема граждани в централата на ГС на БСП на ул. „Македония" 33.

***
Варна.
От 14.00 часа в стаята на общинския съвет в сградата на Общината ще се състои изслушване на кмета на града относно състоянието на инженерната инфраструктура след проливните валежи на 4 юни, за взетите мерки и нанесените щети.

***
Варна.
От 14.00 часа в аудитория „Проф. Д-р Г. Капрелян"-РЗИ ще се проведе среща-разговор, с участието на д-р Ангел Кунчев -главен държавен здравен инспектор и дискусия по проблеми свързани с имунопрофилактиката в Р България.

***
Варна.
От 16.00 часа в зала „Север" на Археологическия музей ще бъде открита изложбата „Аз бях жител на град Сталин".

***
Варна.
От 18.00 часа в Летния театър ще се проведе концерт по повод празника на район „Приморски".

***
Варна.
Oт 18.15 часа в Заседателна зала на МУ-Варна ще се състои кратък брифинг във връзка със среща на Съюза на учените - Варна с Комисията по образование и наука към 44-то Народно събрание. На срещата с учените от Варна ще присъстват членовете на Комисията по образование и наука към 44-то НС проф. Станилов, г-жа Таня Петрова, експертите към Комисията Маргарита Йорданова и Бисер Банчев, както и зам. председателят на комисията проф. Анелия Клисарова.

***
Варна.
От 18.15 часа в Заседателна зала на МУ-Варна ще се състои кратък брифинг, на който ще бъдат представени резултатите от проведена преди това среща на Съюза на учените - Варна с Комисията по образование и наука към 44-то Народно събрание.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Камерната зала на МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представена премиерата на „Муикантът" от Любомир Босилков - Ройс.

***
Велико Търново.
От 21.00 часа в Летния театър в рамките на „София филм фест" ще бъде представено Лятно кино - „Проектът Флорида".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се състоят юбилейни прояви, посветени на 50-годишнината на Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Българче".

***
Враца.
От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ - Враца на бул. „Демокрация" №2 народният представител от ГЕРБ инж. Петя Аврамова организира приемен ден за граждани от област Враца.

***
Горна Оряховица.
От 17.00 часа в Общинска библиотека ще бъде представена книгата „Пепел от пеперуди" - любовна лирика в слово и цвят с автор Борислав Костов.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в Младежкия до ще бъде открита изложбата „Адам Арт" на Адам Фекете с участието на автора.

***
Добрич.
От 8.00 часа в Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г." ще се проведе летен детски център за игри и забавления.

***
Добрич.
От 10.00 часа по инициатива на народните представители Даниела Димитрова и Пламен Манушев от ПП ГЕРБ в конферентната зала на комплекс „Изида" ще се проведе с представители на селскостопанския бранш за разяснение на Регламента за защита на личните данни. От 13.00 часа, отново в комплекс „Изида", ще започне разяснителна среща с участието на работодатели от туристическия бранш, на медици, както и на други сектори.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Художествена галерия ще се състои Лятна работилница за въображение.

***
Кресна.
От 10.00 часа ще се проведе демонстрация на екипите на БЧК за действия при наводнения. Сборният пункт е пред хотел „Бриони" в гр. Кресна.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в митрополитския храм "Св. вмчца Марина" в град Пловдив Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще оглави архиерейска св. Литургия.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по протест на Окръжна прокуратура и жалба на граждански ищец срещу присъда на Окръжен съд - Пловдив, с която подсъдимият Емил Д. е признат за виновен в опит за умишлено убийство.

***
Пловдив.
От 10.00 часа, в междублоковото пространство на улиците „Йоан Екзарх" и „Амбарица", кметът на район „Северен" инж. Ральо Ралев и екипът на районната администрация ще се включат в дейности по облагородяване на микрорайона.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по жалба на бившия кмет на Хасково Георги И. срещу присъда на Хасковския окръжен съд, с която е осъден на 2 години лишаване от свобода условно и глоба от 3 000 лева и лишаване от право да заема държавна или обществена длъжност за срок от 3 години.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в сградата на Областната администрация ще се проведе информационна среща по повод старта на програмата „Развитие на бизнеса, иновациите и подкрепа на МСП", част от норвежкия финансов механизъм 2014-2021. Ще бъдат представени възможностите на програмата, обхвата и процеса на кандидатстване за финансиране.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Лимакон център ще се състои среща-дискусия на Демократична България с бизнеса на Пловдив. Срещата ще бъде открита от съпредседателите на Демократична България Атанас Атанасов и Христо Иванов, като ще присъстват лидерите на местните пловдивски организации на "Да, България!", ДСБ и Националния съвет на Зелените.

***
Сливен.
От 09.30 часа общинските съветници от ГЕРБ Живко Минчев и Здравко Костадинов ще се срещнат с граждани в офиса на партията на ул. „Цар Освободител" № 17.

***
Хасково.
Общинско предприятие „Младежки център" - Хасково организира традиционните летни занимания за деца „Забавно лято". В тях се включват ученици от 1 до 4 клас.

***
Ямбол.
От 19.00 часа с постановката „Швейк", която ще бъде представена в зрителния салон на НЧ „Съгласие - 1862", ще бъдат открити театралните празници „Невена Коканова".

***
Варна.
От 09.30 часа в Наказателна зала 1 на Окръжния съд е насрочено наказателно дело 820/2017 г. срещу 7 души, обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост на 4 работници, участвали в разрушаването на хотел „Вероника" в курорта „Слънчев ден" край Варна.