БСП и ГЕРБ с различен прочит на извоюваното по пакета „Мобилност”
Секция: ПОЛИТИКА
11 Юни 2018 09:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП и ГЕРБ с различен прочит на извоюваното по пакета „Мобилност”

/КРОСС/ Представителите на БСП и ГЕРБ се разминаха в оценката си по постигнатото в европарламента по измененията в пакета „Мобилност”, известен още като мерките „Макрон”.

Според представителят на ГЕРБ, левицата в лицето на Петър Курумбашев разпространява опорни точки, според които всички успехи да бъдат тълкувани негативно и представени като провал.

Курумбашев коментира, че е било победа, че международният транспорт е бил изключен от директивата за командироване и шофьорите да не се връщат, но е било гласувано камионът да се върне в страна-членка на ЕС с минимум едно разтоварване, което по думите му не е добре. Има още едно изкисване – водачите да не спят в камионите, а в паркинги, които отговарят на определени 10 изисквания – например течаща вода, тенти и др.

Андрей Новаков от ГЕРБ заяви, че огромна част от проблемите са били решени, но въпреки това опорните точки са всявали смут и хората са били подведени.

Той показа и разпечатка на документ, в който посочва, че пише как точно договорените изменения да се опишат негативно.

                

По думите му документът му е даде от превозвач, който се е почувствал използван.

„С моя екип прегледахме добрите и лошите точки и това е един анализ. Там има три положителни и отрицателни точки”, обясни Курумбашев.

По темата за натиска от страна на ПЕС към БСП за Истанбулската конвенция, представителят на левите посочи, че предстоят разговори в политическото семейство и според него различията са нормални. Курумбашев заяви, че подкрепя Нинова в този казус.