Тръмп и Ким са в Сингапур в очакване на първата си среща
Секция: ПОЛИТИКА
11 Юни 2018 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тръмп и Ким са в Сингапур в очакване на първата си среща

/КРОСС/ Американският президент Донад Тръм и лидерът на Северна Корея Ким Чен-унвече са в Сингапур в очакване първата си среща, определяна като историческа.

В навечерието на срещата Тръмп разговаря с премиера на страната домакин Ли Сян Лун. Частната среща се проведе в официалната резиденция на сингапурския премиер. След нея двамата лидери си стиснаха ръце и позираха пред камерите, преди да се върнат в сградата за работен обяд с американски и сингапурски служители.

Официални изявления нямаше, но Тръмп беше чут да казва на Ли, че утрешната среща ще е много интересна и според него ще има много добър резултат.

Отделно се състояха подготвителни разговори между американски и севернокорейски представители, а по-късно днес се очаква още една такава среща.

Сингапур въвежда изключителни мерки за сигурност. Очаква се там да пристигнат и над 2500 журналисти от цял свят, за да отразят историческото събитие. 

Северна Корея се надява, ако срещата протече успешно, международните санкции срещу страната да бъдат отменени. А западът очаква Пхенян да се откаже от разработването на ядрени оръжия.