Талантът на „Еврофутбол“ Калоян е европейски шампион по таекуондо
Секция: СПОРТ
11 Юни 2018 15:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Талантът на „Еврофутбол“  Калоян е европейски шампион по таекуондо

/КРОСС/Вилиян Бъчваров е 9-и на европейското по кану-каяк в Сърбия

Спортният талант на „Еврофутбол“ – 19-годишният Калоян Бинев, спечели златен медал и стана европейски шампион в категория мъже до 63 кг. на Мултиевропейското първенство по таекуондо, което се проведе в Пловдив. Той достигна до успеха след 5 победи. Първата от тях беше служебна, а следващите три - над представители от Македония, Турция и Русия. На финала Калоян спечели в последните секунди с 2 точки преднина и резултат 11:9 след изключително оспорван двубой с участник от Германия.

                     

На същото първенство друг талант на букмейкърската къща – Емилия Тасева, завоюва сребърния медал и стана европейска вицешампионка по таекуондо при девойките от 15 до 17 години в категория до 55 кг. Това й осигури поименна допълнителна квота за Европейското първенство до 21 г., което ще се състои през втората половина на 2018 г. Във възрастовата група „жени“ Емилия завърши турнира на 5-о място. Мултиевропейското първенство по таекуондо беше трето състезание за нея в последните 3 седмици. На 16 и 17 юни 2018 година тя ще вземе участие и в „Luxembourg Open G-1 Tournament“, което ще е последният й турнир за сезона.

На Европейско първенство по кану-каяк за мъже и жени, което се проведе в Белград – Сърбия, талантът на „Еврофутбол“ Вилиян Бъчваров, в тандем с Кристиан Душев, стана девети на К2 – 200 м с време 32,812 сек. Преди това на полуфинала двамата завършиха трети.

                   

Антонио Иванов триумфира със златен медал вчера на лекоатлетическия турнир ,,Цветанка Христова”, който се проведе на Националния стадион „Васил Левски“ в София. Антонио постигна победата с нов личен рекорд на 100 м от 10,57 сек., което е само на 2 стотни от норматива за Световното първенство за юноши под 20 г. (10,55 сек).

 „Еврофутбол“ желае още много успехи на спортните си таланти!