Предстоящи събития в страната за 12 юни
Секция: Предстоящи събития
12 Юни 2018 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 12 юни

/КРОСС/София.
От 14.30 часа в зала EFE на хотел „Маринела" министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще открие конференцията „Спортът за всички като средство за интеграция и мост между традиции и иновации".

***
София.
От 9.00 часа в залата на IV етаж в МОН ще бъде представен анализ на резултатите от майската изпитна сесия на държавните зрелостни изпити.

***
София.
От 09.30 часа в сградата на Висшия съдебен съвет ще се проведе седмичното заседание на съдийската колегия на ВСС.

***
София.
От 09.30 часа в хотел „Рамада" президентите на КТ „Подкрепа" и на КНСБ Димитър Манолов и Пламен Димитров, заедно с министър Бисер Петков, ще открият двудневно заседание на Изпълнителния комитет на IndustriALL Europe - Европейската федерация на промишлените
синдикати.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Роял 1" на „София Хотел Балкан" вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие Международна конференция „Българските общности в Западните Балкани - ключов фактор в процеса на присъединяване на страните към Европейския съюз". В събитието ще участват представители на българските общности в Република Македония, Албания, Сърбия и Косово.

***
София.
От 10.00 часа в хотел Интер Континентал - София министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие 5-ата годишна среща на Националния борд по туризъм.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на браншови организации в пътническия транспорт, на която ще представят аргументите си против Законопроекта за Българската автомобилна камара, внесен за разглеждане в Народното събрание, и ще информират за предстоящия протест на автобусните превозвачи на 14 юни 2018 г.

***
София.
От 10.30 часа в зала 238 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър" ще се проведе заседание на Комисия по правни въпроси.

***
София.
От 11.00 часа в Институцията на омбудсмана на Р България (ул. „Георг Вашингтон" 22) омбудсманът Мая Манолова и Сдружението за правна помощ на потребителите организират съвместно обсъждане на новите продуктови такси (екотаски) при внос на моторни превозни средства.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема Геополитическият пъзел на световната промяна" с участието на проф. д.ик.н. Нина Дюлгерова - преподавател във ВСУ „Черноризец Храбър" и ЮЗУ „Св. Неофит Рилски", и Симеон Николов - Център за стратегически изследвания в сигурността и международните отношения.

***
София.
От 14.30 часа в Министерство на икономката ще се състои брифинг след срещата между заместник-министърa на икономиката Александър Манолев и представител на глобален доставчик на продукти, решения и услуги за управление на енергията и данните в автомобилния сектор, който ще инвестира в ново производствено предприятие в Северна България.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа народният представител от „БСП за България" Нона Йотова и общинският съветник Иван Таков ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП - София на ул. "Леге" №10, етаж 1.

***
Благоевград.
От 10.30 часа Административен съд - Благоевград организира Ден на отворените врати, който ще се проведе в сградата на съда, находяща се в гр. Благоевград, ул. "Тодор Александров" №47, ет.3.

***
Варна.
От 10.30 часа във Фестивален и конгресен център - Варна ще се състои пресконференция на Лиса Джерард и „Мистерията на българските гласове" във връзка с „Интермецо" - съвместна програма на Международния музикален фестивал „Варненско лято" и Международния театрален фестивал „Варненско лято".

***
Варна.
От 10.30 часа в зала „Варна", Община Варна, кметът Иван Портних ще посрещне международни експерти от ACES (Асоциация на европейските столици и градове на спорта) във връзка с кандидатурата на Варна за Европейски град на спорта.

***
Варна.
От 15.30 часа в Юнашкия салон ще се проведе пресконференция за Варна като кандидат за Европейски град на спорта.

***
Велико Търново.
От 09.20 часа в Националния военен университет „Васил Левски" във Велико Търново ще се проведе изнесен заседание на парламентарната комисия по отбрана.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в областната дирекция на ДФ „Земеделие" във Велико Търново ще се проведе „Ден на отворени врати".

***
Видин.
От 10.00 часа в залата на Общински съвет кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник-кметът Венци Пасков ще връчат трудовите договори на лицата, включени в Регионалната програма по заетост.

***
Видин.
От 10.30 часа в конферентния център на Областна администрация Видин, ще се проведе Осмата регионална среща на клубовете „Млади възрожденци", на която ще присъства Огнян Ценков, кмет на Община Видин.

***
Враца./с. Бели извор.
От 11.00 часа на прелеза при село Бели извор (област Враца) ще бъде изложен автомобил, претърпял злополука при неправилно преминаване през железопътен прелез. Целта е този автомобил да предизвиква вниманието на водачите на моторни превозни средства като им показва какви могат да бъдат последствията при неспазване на правилата. Инициатива е на Национална компания „Железопътна инфраструктура" по повод Международният ден за безопасно преминаване през железопътните прелези.

***
Карлово.
От 13.30 часа в НЧ „Христо Ботев -1869" ще бъде открит Национален ученически събор, посветен на 170-тата годишнина от рождението на Христо Ботев. От 17.00 часа ще тръгне шествие със знамена до паметника на Христо Ботев и рецитал на Ботеви стихове. От 19.30 часа ще се състои концерт с участието на Първи ученически гвардейски отряд към ЕГ „Христо Ботев"- гр. Кърджали и Деси Добрева.

***
Перник.
От 13.30 часа Народният представител от ГЕРБ д-р Александър Александров организира приемен ден в кметство „Изток", намиращо се на ул.„Благой Гебрев" 15.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на ПП АБВ с участието на председателя на партията Румен Петков.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в CraftBar - Пловдив (ул. „Абаджийски" №15, кв. „Капана") ще се проведе пресконференция „Заедно за малкия Станислав".

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ГЕРБ Иван Вичков ще приема граждани в офиса на партията в район „Тракия" в блок 91.

***
Пловдив.
От 20.00 часа в Античния театър ще бъде открит фестивалът „Пловдив чете". По време на събитието ще бъдат връчени отличията „Орфеев венец"
- за високи постижения в съвременната поезия и „Златна четка" - за най-добро художествено оформление на книга.

***
Разград.
От 11.00 часа в зала 308 на Община Разград ще се проведе пресконференция по повод предстоящия Капански събор.

***
Русе.
От 11.00 часа ул. „Борисова" №87 ще се състои официалното откриване на „Медицински център д-р Кунев".

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще има брифинг.

***
Ямбол.
От 20.00 часа в зала „Диана" ще бъде представен концертът на Камен Донев - „Македонски песни".