Отново блокирани българи, този път на летище в Рим
Секция: СВЯТ
12 Юни 2018 11:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отново блокирани българи, този път на летище в Рим

/КРОСС/ Близо 200 души, основно българи, чакат от 8.00 часа, полет на нискобюджетната авиокомпания "Райън еър" на летище Чемпино в Рим, за да се приберат в София. За това информира един от блокираните на италианския аеропорт – Красимир Панов.

"Имаме на телефона приложение. Оказа се, че самолетът, който трябва да дойде от София тук, той трябва да ни върне, обаче по някаква причина е кацнал някъде в Сицилия. Самолетът го няма тук. Ние сме минали всички чекинг.  200 човека сме. Никой не дава никакво обяснение и никой не казва нищо".

От летище София съобщиха, че самолетът на нискотарифната компания, която трябва да прибере пътници от летище Чампино в Рим, е излетял от България с 10-минутно закъснение. Очаква се да кацне в Рим около 10.50 часа. От летището не разполагат с информация за това дали пътниците са предупредени от авиопревозвача за възникналите обстоятелства.

Вчера сто българи, пътуващи със същата нискобюджетна авиокомпания, останаха на летището в Берлин, след като полетът им беше отменен заради лошо време. Предлагат им директен полет до София чак за четвъртък.