Сергей Лавров по отношение на разговорите на нормандската четворка: „Срещата беше полезна“
Секция: Русия
12 Юни 2018 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сергей Лавров по отношение на разговорите на нормандската четворка: „Срещата беше полезна“

/КРОСС/ Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви, след срещата на външните министри от нормандския формат в Берлин, че тя е бил полезна, въпреки че министрите не са успели да решат всички проблеми свързани с минските споразумения, предава Sputnik, цитиран от Фокус.

Разговорите продължиха над 4 часа. След официалната час на срещата, министрите обсъдиха определени въпроси във формата по време на работна вечеря.

Лавров заяви след срещата, че външните министри са обсъдили политическите реформи, икономическите въпроси, както и проблеми свързани с конфликта в Украйна. Той допълни, че те са обсъждали специфични въпроси по отношение на сигурността в Донбас.

Руският министър отбеляза, че Киев възпрепятства прилагането на „формулата на Стайнмайер“ върху статута на Донбас, изразявайки надежда че срещата на нормандската четворка ще помогне за това в бъдеще.

Лавров допълни, че американските предложения за миротворческа мисия в Донбас, напълно „унищожават“ минските споразумение и че Берлин и Париж разбират това.