Личен живот и бизнес: Мисия Възможна част от „Ключовете за успех на жените в бизнеса” – дневно Business Lady Live събитие
Секция: ЛЮБОПИТНО
12 Юни 2018 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Личен живот и бизнес: Мисия Възможна част от „Ключовете за успех на жените в бизнеса” – дневно Business Lady Live събитие

/КРОСС/ Правете паузи в работата, които да ви зареждат –при пеенето например се активира 98% от мозъка,сподели Димитър Караманчев .

„КЛЮЧОВЕТЕ ЗА УСПЕХ НА ЖЕНИТЕ В БИЗНЕСА”дневно Business Lady Live събитие със споделяне на практически опит 

В момента тече първата част от седмото издание на Годишните награди „Business Lady 2017, инициирани от сп. Business Lady и Business Lady Club в София хотел Балкан (бившия хотел Шератон).

Преди минути завърши втори панел от практическата среща, в който бяха разгледани следните теми от участниците:

Личен живот и бизнес: МИСИЯ ВЪЗМОЖНА бяха разгледани следните теми:

1.    Старт на собствен бизнес – плюсове и минуси

2.    Професионалното прегаряне – как да го избегнем?

3.    Иновативни методи за релакс в бизнеса.

Добри практики от житейския си професионален опит в този панел споделиха:

-      Ани Хира - Бизнес консултант Човешко развитие, основател на HUGAH

-      арх. Богдана Панайотова - Управител на „ЕН АР Консулт” ЕООД

-      Десислава Петева - Управител на Пимел Трейдинг ЕООД

-      Юра Драганова - Директор „Човешки ресурси в „Солвей Соди АД

-      Виктория Стоянова – Президент на Зонта клуб „Света София”

-      Димитър Караманчев - Основател на Start IT Smart и MetaReading

-      Александър Николов - Бизнес консултант и коуч, автор на книгата „Бизнес растеж

-      Марина Цекова - журналист, НОВА ТВ

 

Ето някои основни акценти от изминалия втори панел от практическото събитие:

Мотивация за старт на собствени бизнес

Александър Николов: „Жените взимат по-бързо решения от мъжете. За бърз страт на собствен бизнес, жените са по-различни от мъжете. Ако бизнесът не се монетизира, той си остава само едно скъпо хоби и не можеш да помогнеш на толкова хора, на колкото имаш идея и би ти се искало. Само 10% от жените се мотивират от финансовия фактор, при стартиране на собствен бизнес.”

Арх. Богдана Панайотова: „Моята мотивация беше желание за експеримент. Към днешна дата се мотивирам от моя екип, за който нося отговорност – да го развивам, да управлявам позитвни взаимоотношения.”

Димитър Караманчев: „Не е много смислено да се делим на жени и мъже. Най-големият казус при стартирането на собствен бизнес е работохолизмът. Защото хората стартират такъв, за да имат повече свободно време, а след това осъзнават, че работят по 16 часа на ден.”

Деси Петева: „Семейният Бизнес в цифри: 30% продължават да развиват семейния бизнес и традиции, 13% са трето поколение, 30% се включват от бизнеса още от ранна детска възраст. Други 30% трупат опит в големи корпорации, за да могат да го използват в успешното управление на семейния бизнес. За мен трябва баланс – да следваш семейните ценности и традиции, но и да отговориш на новите изисквания на пазара и да прилагаш иновативни подходи.”

Юра Драганова: „Винаги съм гледала на работата си за големите корпорации, в които съм работила, като на собствен бизнес. Предизвиквам себе си, търся решения и съм позитивна. Като HR мениджър, забелязвам, че младите хора търсят повече време за себе си.”

Марина Цекова: „Разполагам с незавимисимост и помагам на хората, което за мен е изключително ценно. Журналистиката е професия, в която е трудно сам да си бъдеш шеф, но важното е, че можеш да се развиваш и самоусъвършенстваш.”

Професионалното прегаряне при жените

Димитър Караманчев: „Думата почивка внушава умора, в операта например има антракт. Ако използваме числата на Фибоначи, е хубаво да почиваме на всеки 21 или 55 минути. При пеенето се активира 98% от мозъка, така че правете паузи, които да ви зареждат.”

Ани Хира: „Бърнаутът или професионалното прегаряне е въпрос на правилно управление на времето. Можем да го избегнем, ако разчетем правилно и навреме знаците и вземем адекватни мерки.”

Събитието е организирано в две части:

I.       Business Lady Live (work shop) – „КЛЮЧОВЕТЕ ЗА УСПЕХ НА ЖЕНИТЕ В БИЗНЕСА”

II.      Вечерна официална церемония и гала вечеря, по време на която ще бъдат връчени наградите на отличените дами.

 

От практическата среща остана още да чуем:

Как го правят успешните бизнес дами в този панел ще чуем интересни гледни точки за: Социалните роли на жените в 21 век и техники за приоритизиране, Женската енергия и предприемачеството – как да се настроим ментално за успешен бизнес? и ще направим няколко Ролеви игри. Сред събеседниците тук са:

-      Илона Станева - Директор „Маркетинг и реклама”, Първа инвестиционна банка

-      Илияна Захариева - Директор „Корпоративни комуникации”, А1 (Мтел)

-      Стойне Василев - Предприемач и основател на SmartMoney.bg

-      Жана Иванова - Собственик на Издателска къща „Жануа`98"

-      Яна Данаилова - Нутриционист и специалист по хранене, сертифициран преподавател по йога

-      д-р Наталия Футекова - Предприемач, основател ERP Academy

-      Мила Захариева - Основател на Корект Консулт Партнерс

-      Илияна Захариева – директор Корпоративни комуникации, А1 (Mtel)

На официална церемония тази вечер сп. Business Lady ще връчи своите годишни награди за 7-ма поредна година. По този повод организаторите са подготвили прекрасна шоу програма. Водещи на събитието ще бъдат актьорите Явор Ралинов и Илия Георгиев. Участие ще вземат още квартет Белканто (финалисти в Х-Фактор), младите цигуларки от Нов симфоничен оркестър, талантливите деца – музиканти и лауреати от фондация „Консонас” и шампионите на България за професионалисти в спортните танци от клуб по спортни танци „Проданс”. Тази година организаторите ще отличат дами в категории като: Икономика и мениджмънт, Здравеопазване, Строителство, Финансов сектор, Фармация, ИТ сектор, Човешки ресурси, Земеделие, Бързо развиваща се компания, Личност - вдъхновител и други.

Наградите се връчват за най-голям принос на българската делова жена в различни категории. Целят да се даде гласност на успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал, като по този начин се поощри женското предприемачеството сред българската общественост.