Откриването на Световното първенство по футбол се отбелязва с пощенско-филателно издание
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Юни 2018 12:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриването на Световното първенство по футбол се отбелязва с пощенско-филателно издание

/КРОСС/ В деня на официалното откриване на Световното първенство по футбол – Русия 2018, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски пусна в употреба тематично пощенско-филателно издание.

Една от първите марки на тема „Футбол“ е издадена в България още през 1931 г. в серията „Първа Балканиада”, каза по време на церемонията заместник-министърът. Той припомни, че през 1962 г., е отпечатана марка за световното първенство в Чили, когато е и първото българско участие на световните финали. По думите на Димитър Геновски, за българските колекционери най-ценни са марките и блоковете за онези световни първенства, където нашият национален отбор присъства на финалите. Такъв пример е филателният блок „България с бронзови медали” за представянето ни на световното първенство в САЩ през лятото на 1994 г.

Изданието на тема „Световно първенство по футбол – Русия 2018” представлява серия от две пощенски марки с номинални стойности 1,00 лв. и 2,00 лв. Художник е проф. Пламен Вълчев.