Живко Тодоров от Fibank с престижна награда от конкурса CFO of the Year 2018
Секция: ИКОНОМИКА
14 Юни 2018 13:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Живко Тодоров от Fibank с престижна награда  от конкурса CFO of the Year 2018

/КРОСС/ Главният финансов директор (CFO) на Fibank и член на УС на банката, г-н Живко Тодоров бе отличен в престижния конкурс CFO of the Year 2018. Г-н Тодоров взе първа награда в категория „Стратегия за развитие на финансовата функция“. Победителите в конкурса за най-добри финансови специалисти на България бяха обявени на тържествена церемония, която се проведе в Централния военен клуб в столицата.

Благодаря на ръководството на банката за гласуваното ми доверие през годините. Работихме много, но резултатите, които постигнахме, не са само мое дело, а и на екипа от професионалисти, с които работя. И не на последно място искам да благодаря на своята съпруга за енергията, с която ме зарежда всеки ден“, сподели г-н Живко Тодоров.

Конкурсът CFO of the Year 2018 се организира за пета поредна година от консултантската компания EY Bulgaria. Създадени с идеята да отличават изключителните финансови лидери на България, наградите CFO of the Year година след година дават своя принос за  утвърждаване на добрите професионални практики в сферата на корпоративните финанси.

               

През 2018 г. в конкурса участие взеха финансови директори от различни сектори на икономиката: производство, услуги, търговия, банки. Кандидатурите бяха разгледани от независимо жури, чиито членове са успешни бизнес лидери, хора от академичните среди и представители на други финансови организации.

               

Членове на журито са проф. д.ик.н. Бистра Боева, Университет за национално и световно стопанство, Данета Желева, главен изпълнителен директор на Индустриален холдинг България, Тодор Брешков, управляващ съдружник на Лонч Хъб, Николай Андреев, главен финансов директор на Нова Броудкастинг груп и победител в конкурса от 2014 година, Николай Генчев, главен изпълнителен директор на Застрахователна компания „Уника“ АД,  Александър Пулев, Главен банкер, Европейска банка за възстановяване и развитие.