Путин: Срещата между Тръмп и Ким намали заплахата от конфликт
Секция: Русия
14 Юни 2018 17:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Срещата между Тръмп и Ким намали заплахата от конфликт

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин оцени високо срещата между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун. По думите му тя е намалила заплахата от голям конфликт и е създала основа за уреждане на корейския въпрос, предаде ТАСС.

"Приветстваме и високо оценяваме резултатите от срещата между лидера на Северна Корея другаря Ким Чен-ун и президента на Съединените американски щати г-н Тръмп", каза Путин на среща в Кремъл с председателя на севернокорейския парламент Ким Йон-нам.

Президентът подчерта, че конфронтацията заради Северна Корея е "разтревожила целия свят и е могла да доведе до сериозни последици, включително голям военен конфликт".

Според него срещата между Тръмп и Ким е помогнала да "бъде отхвърлен този неблагоприятен сценарий и е породила изгледи за решаване на всички проблеми с мирни и дипломатически средства".

Путин също така приветства контактите между лидерите на Северна и Южна Корея.

Председателят на севернокорейския парламент предаде на Путин лично послание от Ким Чен-ун.

Путин потвърди поканата към севернокорейския лидер да посети Русия. По думите му посещението може да бъде за отделна среща, а може и да е свързано с Източния икономически форум във Владивосток през септември.