Световното в Русия днес започва битката за Пиренейския полуостров
Секция: СПОРТ
15 Юни 2018 09:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Световното в Русия днес започва битката за Пиренейския полуостров

/КРОСС/Всичко е ясно! Световното първенство по футбол в Русия започна с пищна церемония, неприличен жест от Роби Уилямс и разгромна победа на Русия над Саудитска Арабия. И след като първата крачка беше направена, време е за днешната доза мачове. 

Истинска битка се очертава на терена на стадион "Фищ" в Сочи, в Египет тръпнат в очакване да видят своя футболен Месия - Мохамед Салах, а два от аутсайдерите на първенството искат да заявят, че не са за подценяване

Битката за Пиренейския полуостров

Португалия  ФИЩ, Сочи 21:00 часа

Настоящият европейски шампион Португалия излиза на терена срещу бившия световен шампион Испания. И това ако не е зрелище! Двата тима ще се борят да определят кой играе по-ефективен футбол на изключително горещия през летния сезон Пиренейски полуостров. 

Статистиката е в полза на "Ла Роха" (3 победи, 2 загуби, 1 равенство). Моментната ситуация обаче отнема от предимството на испанците. Те ще излят на терена в Сочи с треньор, провел с тях само 2 занимания. Причината е изненадващото и скоростно уволнение на Хулиен Лопетеги, който под носа на федерацията подписа договор с "Реал" Мадрид. На негово място застава Фернандо Йеро, въпреки че играчите бяха против. 

В португалския щаб ще се опитат да се възползват от това моментно положение, а острието в атаката е ясно - Кристиано Роналдо. Той ще опита да поведе съотборниците си към нов триумф, след историческия успех на европейското, и най-накрая да... вкара на Испания.

Със Салах? Без Салах?

Египет - Уругвай  Екатеринбург Арена, Екатеринбург 15:00 часа

Египет и Уругвай ще излязат на терена, за да разрешат въпроса с временното класиране в първа група, в която Русия нощува като едноличен лидер. Тук въпросът е един: Възстановен ли е Мохамед Салах за мача?

Звездата на "Ливърпул" получи контузия в рамото по време на финала на Шампионската лига срещу "Реал" Мадрид. Тя не му позволи да участва пълноценно в подготовката на отбора, за ужас на многомилионните му фенове в родината. Египетската звезда със статут на фараон даде поводи за оптимизъм, след като заяви, че има вероятност да се появи на терена в Екатеринбург.

Уругвай пък предлага звездна селекция, в която са включени кръвожадния Луис Суарес и шампионът на Франция Едисон Кавани. В последните си 5 мача пък южноафриканците не са допускали гол.

Двубоят на аутсайдерите

Мароко - ИРАН

Стадион Санкт Петербург, Санкт Петербург

18:00 часа

Мароко и Иран са от отборите, които никога до сега не са попадали в групата на изявените фаворити. Те обаче няма да имат нищо против да объркат сметките на "Големите". За целта трябва да натрупат първи точки в групата, а след това да мислят за евентуални изненади.

Мароканците са с малко по-голямо предимство, тъй като част от играчите им имат опит по европейските терени. Иранците пък ще контрират с изненада.