Днес завършва ремонтът на 22 км участък от АМ „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора
Секция: Автомобили
15 Юни 2018 15:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес завършва ремонтът на 22 км участък от АМ „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора

/КРОСС/ Над 135 000 т асфалт и 92 км мантинели са монтирани в обновената отсечка 

В рамките на светлата част на деня ще бъде напълно възстановено движението в ремонтирания 22-километров участък от автомагистрала „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора. Предвижда се около 15 ч. да бъде пуснат трафикът в платното за София. В следващите часове пътуващите за Бургас трябва да карат внимателно, тъй като едновременно с възстановяването на трафика между 134-ти и 156-ти километър ще се премахва и временната организация на движението в платното за Бургас, по което шофьорите преминават двупосочно от началото на месеца при извършващите се строителни работи.

                     

 

22-километровата отсечка не е ремонтирана от въвеждането й в експлоатация през 1995 г. Извършените дейности включват ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи, пътни знаци, ограничителни системи и др. За подобряване конструкцията в участъка са използвани около 12 000 кв. м ПВЦ мрежа, а отделно са постави и над 12 000 кв. м стоманена мрежа. В ремонтирания участък са положени около 135 000 тона асфалт. За повишаване на безопасността на движение са монтирани около 92 км мантинели.

Средно на денонощие в участъка между Пловдив и Стара Загора преминават по 23 952 моторни превозни средства. От тях 18 370 са леките автомобили, 5 209 са товарните камиони, а 210 са автобусите.