Зам.-министър Малина Крумова: С подкрепата на JASPERS постигнахме високи резултати и научихме много
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Юни 2018 23:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зам.-министър Малина Крумова: С подкрепата на JASPERS постигнахме високи резултати и научихме много

/КРОСС/С  подкрепата на JASPERS страната ни постигна високи резултати и получи ценен опит и умения, благодарение на които имаме подобрение при изготвянето и реализирането на проектите в енергийния, транспортен и воден отрасъл. С възможностите, които ни предоставят европейските фондове след 2020 г. трябва да достигнем максимално близо до гражданите, а инвестициите и политиките, които правим, да водят до конкретни резултати.

Това каза днес заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова на годишната среща на заинтересованите страни на програма  JASPERS – „ JASPERS STAKEHOLDERS 2018“, на която страната ни е домакин за втори път. Тя се провежда в град София с участието на Нормундс Попенс – заместник-генерален директор на Европейска комисия, Антонио Алмагро – директор на JASPERS и др.

Крумова отбеляза, че новите предизвикателства, пред които са изправени страните от ЕС, изискват гъвкава политика. „Всички региони са различни, затова трябва да разпознаем техните нужди и да насочим проектите така, че да отговарят на новите предизвикателства, включително и на климатичните промени“, каза регионалният заместник-министър. 

Тя коментира, че за постигане на по-големи резултати с по-малко средства фокусът трябва да бъде поставен върху обвързването на политиката с инвестициите и поставянето на правилната институционална рамка. „Инициативата JASPERS трябва да продължи не само да помага на страните, но и да работи с тях за постигането на синергия в инвестициите“, отбеляза още Крумова и допълни, че е необходимо да се фокусираме върху локалните нужди и какво е необходимо на местно ниво.