Преглед на печата днес
Секция: Преглед на печата
16 Юни 2018 08:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата днес

/КРОСС/

"Не яжте рохки яйца" е водещото заглавие на "Стандарт". Правят се засилени проверки по птицефермите заради зачестилите случаи на птичи грип по света.
Според "Телеграф", свлачището по пътя за Рилския манастир е укрепено временно. То тръгна след поройните дъждове преди три дни. Чака се помощ от държавата за трайно решаване на проблема.

Забранява се паленето на огън на открито заради житните ниви, информира "Стандарт".
Заповедта е издадена за община Благоевград. Тя спира използването на ракети и огнестрелни оръжия в районите с посеви и фуражни площадки.

"Монитор" информира за срещата на премиера Бойко Борисов с посланика на Съединените щати у нас Ерик Рубин. "България провежда активна и балансирана политика в региона на Балканите и в Европа.", е заявил Рубин. Той е подкрепил тезата на Борисов за подобряване на свързаността на страните от Балканите като основен инструмент за преодоляване на различията.

Министерството на здравеопазването предупреждава " Внимание, шири се птичи грип!", пише "Труд". В три континента има зараза по птиците. Една от препоръките към хората е да не консумират сурови или полусурови яйца, месо и други птичи продукти.

Истинските опасности за нашето здраве са тютюнопушенето, алкохолът и наднорменото тегло, пише "Сега". В днешния си брой изданието предлага информация кои са лъжите и митовете за храните. Най-големият проблем в развитите индустриални държави е този, че храни се предлагат в изобилие, обобщава вестникът.

"Монитор" съветва да избираме диета за отслабване според видовете затлъстяване. Специалисти са обобщили пет вида натрупване на излишни мазнини по тялото. Диетолозите съветват и да се храним според фазите на луната и всеки месец да се прави тридневна диета на вода, чай и плодови сокове.

Колкото повече товарим мозъка си,, той старее по-бавно. Твърди неврологът, професор Лъчезар Трайков в интервю за "24 часа". Според него, с напредването на възрастта, и да се намали количеството храна, по-малкото калории спомагат за забавяне на стареенето.

Вестник "Труд" отбелязва 30-та годишнина от самотното околосветско плаване на Дончо Папазов по така наречения "невъзможен път". 50-годишният тогава българин пътува, за пръв път, по този маршрут 164 денонощия. Той отбеляза годишнината преди дни с празник в град Царево.

"Сега" предлага идеи за туризъм в почивните дни - разходка до Самодивското пръскало- водопадът рекордьор на Родопите. До 70-метровия водопад се стига по екопътеката "Струилица", която е на 3 км от центъра на град Девин.

"24 часа" помества информация за седемте най-интересни мача от световното първенство по футбол през следващата седмица.