САЩ готвят нова провокация с химическа атака в Сирия
Секция: СВЯТ
16 Юни 2018 15:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
САЩ  готвят нова провокация с химическа атака в Сирия

/КРОСС/ Американските разузнавателни служби под прикритието на "хуманитарната " организация "Белите каски",  готвят нова провокация с химическо оръжие в района на Ал-TANF. Целта на атаката ще е да раздели кюрдите с ръководството на Сирия, заяви пред РИА Новости ръководителят на организацията за правата на човека Сирийска мрежа Ахмад Казем.

"В момента там се подготвя американските тайни служби, в координация с терористите от Ислямска държава .

"Провокацията ще е идентиченa с тази в град Думата и ще бъдат използвани жени и деца кюрди ", - каза Казем.

Според ръководителя на Сирийска мержа  вероятността от провокация е изключително висока. "Това се подготвя, за да накара кюрдите и сирийската армия да се обърнат едни срещу други в Сирия, което се подготвя предварително", каза той.

Официалният представител на Министерство на отбраната Игор Конашенков заяви в понеделник, че по информация на сирийските информацционни канали, "Свободната сирийска армия"  и САЩ готвят провокация с помощта на токсични вещества в провинция Дейр ез-Зор.

След провокацията с "използвани" химически оръжия на 4 април в Дума САЩ, Великобритания и Франция започна ракетна атака по цели в Сирия, без да се чака за разследването на ОЗХО експертите.

От Вашингтон, Лондон и Париж набедиха Дамаск, въпреки че нямаше доказателства за това.