Калоян Паргов: Управляващите неглежират проблемите на хората
Секция: Коментари
16 Юни 2018 16:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: Управляващите неглежират проблемите на хората

/КРОСС/ Не развяваме като знаме проблемите на гражданите, за да политиканстваме, а се стараем да принудим управляващите да си свършат работата, обясни лидерът на БСП - София

Основната цел на БСП за тази година е да повиши доверието и рейтинга си.

Това каза лидерът на БСП - София в предаването "Бареков & Байрактаров без цензура" по "Евроком".

"Не развяваме като знаме проблемите на гражданите, за да политиканстваме на техен гръб, а се стараем да принудим управляващите да си свършат работата.

Това е ролята на опозицията, коментира той. - Вече е на лице втори вот на недоверие за тази година. Този път е свързан със сигурността, но не националната, а тази на всеки гражданин.

Защото българската полиция вече е в ролята на обикновен зрител на онова, което се случва на улицата.

Престъпниците се стрелят и се убиват един друг, а полицията само събира гилзите. Има и един законопроект за частната охранителна дейност, който е пълен абсурд. Той е поредното доказателство, че държавата е абдикирала".

Калоян Паргов припомни, че за последната година народните представители от БСП имат над 30 законопроекта, които не са приети.

"Това показва вироглавството и упорството на управляващите, категоричен е той. - Те искат всичко да е подпечатано с техния печат и да е под тяхното знаме. Този факт понякога води до по-невъздържани действия от страна на нашите депутати. В петък групата на БСП напусна залата, защото управляващите не се съобразиха с наше предложение по отношение на дневния ред. Консенсусът все пак е двустранен процес".

Лидерът на столичните социалисти призна, че решението за стратегически партньор не е лесно.

"БСП вече изпи две горчиви чаши в партньорство с ДПС и това усилено е използвано и от нашите опоненти като мантра, коментира той. - На този етап, а и в бъдеще, не може да говорим и за голяма, германски тип, коалиция.

Всички видяхме, че това не доведе до добро за Германската социалдемократическа партия. Затова ние се стремим да спечелим изборите.

Защото въпросът не е ние да се молим на някого да ни партнира на всяка цена.

Въпросът е останалите да ни се молят и да са съгласни да приемат това, което ние предлагаме.

И тогава ние ще избираме с кого да споделяме удобствата и несгодите от управлението".

Председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет коментира и проблемите в София.

"Стараем се да сме максимално близо до гражданите, заяви Калоян Паргов. - Ние сме на всеки протест и полагаме усилия да бъдат разрешени проблемите на гражданите от страна на управляващите.

Защото управляващите или са неглижирали проблемите на хората, или са ги забравили, или просто им е по-лесно да не правят нищо.

С колегите вече постигаме резултати - след наша намеса в Малашевци проблемът с преминаването на тежкотоварни камиони по улиците в квартала ще бъде разрешен към края на месеца.

В Орландовци първият от всички поставени от гражданите въпроси е пред изпълнение, говоря за ДКЦ-то в квартала. В Лозенец беше решен проблемът с обходния маршрут на градския транспорт".

Калоян Паргов засегна и темата здравеопазване. Според него, принципът на финансиране на здравната система трябва да бъде променен. "В момента парите следват пациента.

Така е и в образованието - парите следват ученика.

Директорите гледат на пациентите и учениците като на стока, която носи пари, коментира той. - А принципът на финансиране трябва да бъде с цел по-високо качество - спрямо показани и доказани резултати и ефективност. А не в зависимост от това кой повече пациенти е събрал".