Над 20 млн. лв. ще струва ремона на 9 километрова отсечка в общ. Кубрат
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Юни 2018 08:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 20 млн. лв. ще струва ремона на 9 километрова отсечка в общ. Кубрат

/КРОСС/ Над 20 млн. лв. се инвестират в момента в основния ремонт на второкласния път Търговище - Разград - Кубрат - Тутракан

В момента се изработва технологичен проект за ремонта на 9 км от път II-49 Кубрат - Тутракан, в участъка между селата Топчии и Каменово.

Това е част от подготвителните дейности, които е необходимо да се предприемат преди започването на строителните работи на отсечката. В проекта ще бъдат посочени видът и количеството на предстоящите ремонтни дейности.

Със средства от ОП „Региони в растеж" се рехабилитират общо 31 км от второкласния път II-49 Търговище - Разград - Кубрат - Тутракан, който свързва областите Търговище, Разград и Силистра. Инвестицията е за над 20 млн. лв. През м. г. стартира рехабилитацията на 21 км в участъка Търговище - Разград и на още 10 км между Кубрат и Тутракан. Строителните работи в отсечката Кубрат - Тутракан, на територията на област Силистра, завършиха.

Работата на другия участък в област Разград напредва. В момента се полага последният пласт асфалт.

АПИ разглежда и търси варианти за ремонт на път II-23 Русе - Кубрат, който е в недобро състояние. През април чрез програмата за текущ ремонт са отстранени най-големите неравности, за да се повиши безопасността на движение.

За рехабилитацията на 46 км от второкласния път, които са на територията на областите Русе и Разград, има готов проект. В Разградска област участъкът започва от границата с област Русе, преминава през село Беловец и завършва при кръстовището с път II-49 в град Кубрат.