Предстоящи събития в страната за 18 юни
Секция: Предстоящи събития
18 Юни 2018 08:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 18 юни

/КРОСС/ София.
От 09.00 часа в зала 3 на НДК комисиите по европейските въпроси на парламентите на ЕС ще обсъдят интеграцията на Западните Балкани, бъдещето на Кохезионната политика и Европейския стълб. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще открие срещата. Приветствие към участниците ще отправи президентът на Република България Румен Радев. В 14.00 часа председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин и първият заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс ще дадат пресконференция в зала 6 на НДК.

***
Ловеч.
От 11.00 часа в Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф І" министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще връчи дипломите на зрелостници от учебното заведение.

***
София.
От 10.00 часа в залата на 4 етаж в МОН заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева ще участва в представянето на дейностите по проект „Ученически практики - Фаза 1" по Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж".

***
Созопол.
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев ще участва в седмата Международна конференция по картография и ГИС

***
София.
От 9.30 часа 19 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу В.П. и Ю. Д. по обвинение за представяне на невярно заключение от лицензиран оценител или одитор за Царските конюшни, чл. 219 НК.

***
София.
От 10.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа делото срещу Петър М., Адам П., Любомир Д., Росен А. и Юлияна Ц.

***
София.
От 10.30 часа 18 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу И. С., обвинен за престъпление против реда на управлението, чл. 269, ал.1 НК.

***
София.
От 11.30 часа в офиса на Музикаутор ще бъдат представени подробности около Сесия 2108 на Културния фонд на Музикаутор.

***
София.
От 13.30 часа 30 състав на Софийския градски съд ще има разпоредително заседание по делото срещу М.Б. и В.К., обвинени за длъжностно присвояване в особено големи размери, при което е ощетен НДК, чл. 206 НК.

***
София.
От 16.00 часа в НЗОК ще се проведе среща между институциите, лъчетерапевти и пациентски организации за изчистване на напрежението и гарантиране на лечението на пациентите, както и обсъждане на механизми за контрол от страна на НЗОК.

***
София.
Във фоайето на Централната сграда на БАН ще бъде представена изложба, посветена на 30-годишнината от полета на Александър Александров по научната програма „Шипка".

***
Благоевград.
В 09.30 часа в сградата на Община Благоевград председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с кмета на града д-р Атанас Камбитов. В 10.15 часа в общинския офис на партията на бул. „Св. св. Кирил и Методий" ще започне срещата на Цветанов с новото общинско ръководство на ГЕРБ в Благоевград. В 12.00 часа в конферентната зала на хотел „Лъки-Банско" е предвидена среща на Цветан Цветанов с кмета на Община Банско Георги Икономов и с общинското ръководство. Час по-късно в общинския офис на ГЕРБ-Разлог, намиращ се ул. „Възраждане" 16, ще започне срещата на Цветанов с ръководството на партията в Разлог. На срещата ще присъства и кметът на Разлог инж. Красимир Герчев. В 16.00 часа в Гърмен ще започне срещата на председателя на ПГ на ГЕРБ с общинските партийни ръководства на Сатовча, Хаджидимово и Гърмен. Разговорът ще се проведе в заседателната зала на Община Гърмен. За 18.00 часа е насрочена среща с актива на ГЕРБ в община Гоце Делчев. Събитието ще се проведе в партийния офис в града.

***
Бургас.
От 10.30 часа Хотел „Милано" ще се състои закриваща пресконференция в рамките на проект CB005.1.22.166 "Развитие на общи дестинации за културен туризъм в района на Странджа (Йълдъз)/ Сакар на базата на археологически и исторически обекти".

***
Варна.
От 10.00 часа в арт-салон на Радио Варна ще се проведе пресконференция, посветена на Седмицата на водното спасяване и 90 години от създаването на първата професионална водноспасителна команда във Варна. Организатори на събитието БЧК и Община Варна.

***
Варна.
От 11.30 часа на Южния плаж ще бъде направена демонстрация по водно спасяване и оказване помощ на пострадал.

***
Варна.
От 13.30 часа в централата на БСП на ул. „Македония" 33 - Проф. Анелия Клисарова, народен представител от ПГ „БСП за България", заместникпредседател на комисията по образование и наука, и член на комисията по здравеопазване ще приема граждани.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в конферентната зала на стадион „Ивайло"„Етър" ще даде пресконференция в понеделник по всички актуални въпроси, касаещи клуба.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в Общински детски комплекс НЧ „Напредък 1911" - Шемшево, представя годишен концерт на детска театрална трупа „Дионисий" и балетно студио „Балетино".

***
Горна Оряховица.
От 20.00 часа в НЧ „Братя Грънчарови -2002" / Летен театър/ ще започне Годишен концерт на съставите при НЧ „Братя Грънчарови 2002".

***
Добрич.
От 10.00 часа в Младежки център - Добрич ще се проведе Еко лято 2018 - спортни и занимателни игри, прожекции на филми, посещение на басейн.

***
Добрич.
В Регионална библиотека „ Дора Габе" ще бъде представена Пътуваща изложба „Книги, посоки, публики" на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий" по повод 140 години от основаването й и Българското председателство на ЕС.

***
Добрич.
От 18.30 часа на Сцена на пл. „Свобода" ще се проведе Международен фестивал „Слънчева България".

***
Ловеч.
От 17.00 часа в Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев" - Ловеч ще бъде открита гостуващата изложба на Националния литературен музей „Вэтърсене на хармонията" - разказ за жизнения и творчески път на писателя и учен Димитър Димов.

***
Провадия.
От 15.00 часа в 204 в сградата на Общинска администрация Провадия ще се проведе встъпителна пресконференция по Проект BG16RFOP001-2.001-0025-C02 „Повишаване на енергийната ефективност в общинскаэобразователна инфраструктура - ОДК Провадия".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 10 на Окръжен съд ще се гледа делото срещу Венцеслав К., с повдигнато обвинение в това, че умишлено е умъртвил повече от едно лице, като убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и с користна цел.

***
Пловдив.
От 09.45 в зала в зала 1 на Апелативен съд ще се гледа делото срещу подсъдимия Надо Н., признат за виновен в това, че с товарен автомобил е осъществил контрабанда на 103 килограма хероин през ГКПП "Капитан Андреево" в съучастие с Георги С. Делото е образувано по протест на Окръжна прокуратура - Хасково и жалби на подсъдимите срещу присъда на Окръжен съд - Хасково.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала 2 на Окръжен съд ще се гледа делото срещу Стефан И., обвинен в това, че е държал повече от три археологически обекта, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред.

***
Пловдив.
От 10.30 часа ще се проведе редовната пресконференция в заседателната зала на Община Пловдив.

***
Пловдив.
От 11.00 часа във фоайето на Дома на културата ще бъде открита фотоизложбата „21 август 1968: Краят на Пражката пролет".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Пета аудитория на МУ-Пловдив на бул. „Васил Априлов" 15А ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представен Център за компетентност „Персонализирана иновативна медицина (ПЕРИМЕД)", който започва работа в Пловдив.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ в град Пловдив ще проведат приемни с гражданите, както следва: Даниела Дженева, от 17:00 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен", ул."Академик Петър Динеков"№ 1А; Спартак Николов I Вихър Захов, от 17:00 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница"№5; Вера Тоскова, от 16 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в жк."Тракия"бл.91; Александър Радев, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Централен" на ул."Прага" № 2; Атанас Узунов, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков" №1А; Ели Гатева, от 16 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в жк."Тракия"бл.91.

***
Пловдив.
Народните представители от ГЕРБ-Пловдив ще проведат приемни с граждани от избирателния си район: Менда Стоянова, председател на Комисията по бюджет и финанси в 44-тото Народно събрание - от 16.00 в централния офис на ГЕРБ - Пловдив, на бул. „Марица" 91; Димитър Лазаров - председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения и член на Комисията по правни въпроси - от 16.30 часа в партийния офис на ГЕРБ на улица „Прага" 2; инж. Атанас Ташков - член на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения и на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в 44-то Народно събрание - от 16.00 часа в партийния офис на ул. „Стефан Стамболов" № 21; Спас Гърневски - заместник-председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика - от 16.00 в офиса на ГЕРБ на ул. "Коста Паница" № 5.

***
Русе.
От 15.30 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе извънредно заседание на Постоянно действащата междуведомствена областна епизоотична комисия. Поводът са констатираните четири огнища на Африканска чума по свините в община Тулча, Румъния.

***
Сливен.
От 09.30 часа в офиса на ГЕРБ в Сливен на адрес: ул. "Цар Освободител" № 17 общинските съветници от ГЕРБ - Сливен Георги Стоянов и Керанка Стамова ще проведат приемна за граждани.

***
Смолян.
В 14.30 часа на пл. „Свобода"-Стар център ще бъде даден старт на велосипедното състезание „Обиколката на Смолян", посветено на 58-ата годишнина от обявяването на обединения град Смолян. От 17.00 часа на площад „България" - Амфитеатъра ще има концерт на Общинския духов оркестър. В 18.00 часа ще бъдат наградени победителите във велосипедното състезание „Обиколката на Смолян". От 18.30 часа започва празничния концерт, посветен на Обединения град. В него ще вземат участие танцьори, певци, изпълнители и гайдари от читалищата „Христо Ботев", „Балкански просветител", „Орфееви гори" и „Кирил Маджаров".

***
Смолян.
От 18.00 часа в зала „Петър Стайков" на Клуба на дейците на културата в Смолян ще бъде представена изложба на художника-маринист Ангелина Недин.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина", ул. „Българско опълчение" 69, ще се състои лятна детска академия - „Виртуални екскурзии по картата на България": Най-старите дървета в България.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Пресклуб на БТА - Стара Загора ще се състои Пресконференция на Педагогическия факултет в Тракийския университет.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески" ще се състои Съвместна изложба „Напук на всички възможности".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър бъде представена „Полет над кукувиче гнездо", драматизация Дейл Васерман, по романа на Кен Киси.

*** Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе заседание на Консулативния съвет.

***
Ямбол.
От 11.00 часа пред Народно читалище „Зора - 1945" ще бъде даден старт на строително-монтажните дейности за ремонт и реконструкция на ул. „Преслав" в Ямбол. В официалната церемония по първа копка участие ще вземе кметът на Община Ямбол Георги Славов.