Преглед на печата днес
Секция: Преглед на печата
18 Юни 2018 08:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата днес

/КРОСС/ "Вихрушка в небето над Балканите, на земята мир и благоволение" - с това заглавие "24 часа" обобщава водещата за изданията тема за договора на Гърция и Македония. Атмосферният фронт "Минос", който донесе ураганен вятър и проливни валежи, пропусна Преспанското езеро,където Заев и Ципрас подписаха дългоочаквания документ за името Северна Македония, уточнява вестникът.

За "Стандарт" изводът е- Балканите се отсрамиха. В това изречение се включват и футболните победи на сърби и хървати на Мондиала.
Според "Труд" водещо е, че България вече граничи със Северна Македония и така се слага край на 27-годишен спор .

"Сега" информира, че приходите в Сребърния фон са пресъхнали и вместо да бъдат управлявани разумно, парите стоят на депозит в БНБ. Според статията, по този начин средствата не носят лихви, а загуби за данъкоплатците. Изданието изчислява още, че от 92 милиона лева до 450 милиона ще струват нови помощи за хората с увреждания, които премиерът е готов да даде.

"Земя" акцентира, че социалистите са готови със закон за хората с увреждания. Цитирани са думи на Антон Кутев от БСП, казани пред БНР, че трябва да се пренастрои системата.
Според вестник "Дума" общинското здравеопазване в София е на ръба на фалита. Две болници и шест поликлиники са на загуба от година, останалите са излезли с минимална печалба.