Явор Божанков: Вотът на недоверие се иска и заради зачестилите случаи на несигурност и насилие
Секция: ПОЛИТИКА
18 Юни 2018 09:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Явор Божанков: Вотът на недоверие се иска и заради зачестилите случаи на несигурност и насилие

/КРОСС/ Обществото ни наближава границата на нетърпимост

„Обществото ни наближава една граница, от която няма връщане назад – границата на нетърпимост”. Това каза народният представител от „БСП за България” Явор Божанков пред Нова телелвизия, след като бе  заплашван с пистолет, докато шофирал по магистралата. Той заяви, че това е грубо погазване на обществения ред и законите на държавата.

Явор Божанков смята, че причините да се стигне до тази граница на нетърпимост в обществото се крият в правораздавателната система, в съдебната система, в полицията. „Трябва да се търсят причините за разпада на институциите, които водят до чувството за несправедливост и до това, че накрая хората ще вземат всичко в свои ръце”, категоричен бе Божанков. Според него има агресия на всички нива в обществото. „За да се намали агресията по пътищата, ще предложа да се въведат видеорегистратори. С данните от тях ще може да се прави анализ”, обясни той.

„Проблемите не могат да се решават, защото полицаите напускат системата, няма кадри, а в същото време се измени законът и частни фирми се занимават с обществения ред. Това е абсурд. Не може посред бял ден да се вадят оръжия. Ние сме в Европа, в 21 век, а не в каубойски филм”, възмути се Явор Божанков и допълни: " Вотът на недоверие се иска и заради тези зачестили случаи на насилие и несигурност!"