Протести в Германия заради изнасилено момиче
Секция: СВЯТ
18 Юни 2018 10:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Протести в Германия заради изнасилено момиче

/КРОСС/ Протестиращи се събраха в центъра на германския град Майнц, подновявайки демонстрациите заради изнасилването и убийството на тийнейджърка, за което е обвинен иракски бежанец.

Според разследващите 14-годишната Сузана е била изнасилена и убита във Висбаден през май. Основният заподозрян - 20-годишният кандидат за убежище от Иракски Кюрдистан Али Б., избяга от страната, след което бе върнат обратно.

Демонстрациите са свикани от дясната инициатива „Направете нещо!" и според полицията в протеста са се включили около 100 души. Две контрадемонстрации в Майнц под лозунга „Майнц не е място за мизантропи - бежанци, добре дошли" са събрали около 120 души, съобщи говорител на полицията.

Али Б. първоначално успя да се върне в Ирак, но бе депортиран и върнат в Германия. Германската прокуратура съобщи миналата седмица, че той е признал убийството на тийнейджърката, но отрича да я е изнасилил.

Експерти по право изразиха скептицизъм за начина, по който заподозреният е бил открит и върнат в Германия. Иракското правителство в Багдад също критикува трансфера му като незаконен, тъй като между Ирак и Германия няма сключен договор за екстрадиция, предаде Нова телевизия.