Вътрешен министър бил обран на улицата
Секция: СВЯТ
18 Юни 2018 11:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вътрешен министър бил обран на улицата

/КРОСС/ Британският вътрешен министър Саджид Джавид разкри пред вестник „Сън“, че малко преди да оглави ведомството, е бил обран на улицата от крадци.

Джавид, който в момента отговаря за националната сигурност, е бил обран близо до железопътна гара в северната част на столицата Лондон. Крадци на мотопед се приближили до него и задигнали телефона му.

„Всичко се случи за миг. Вървях си и бръкнах в джоба за телефона, за да си извикам такси. Телефонът ми беше чисто нов. Преди да разбера какво се случи, вече го нямаше. Те просто го взеха“, разказа Саджид Джавид.

„Бях ядосан и разстроен, но и късметлия, защото не бях наръган като други жертви на подобни ужасни престъпници“, добави министърът на вътрешното ведомство. В Лондон престъпленията през последните месеци рязко се увеличиха.

Десетки са случаите на нападения на улицата, вследствие на които има и жертви. Саджид Джавид, който има четири деца, разкри, че се притеснява за тях, ако не се приберат навреме у дома. Данните показват, че по-малко от 5% от кражбите в крайна сметка са разкрити.