Оценка „боеготов“ получи модул за гражданско-военно сътрудничество към Силите за отговор на НАТО
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Юни 2018 17:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Оценка „боеготов“ получи модул за гражданско-военно сътрудничество към Силите за отговор на НАТО

/КРОСС/ Национална сертификация на модул за гражданско-военно сътрудничество към Силите за отговор на НАТО (eNRF-19) се проведе през изминалата седмица в района на военно формирование 28 610 – София в рамките на учението „Верен приятел – 2018“. В него участваха военнослужещи от рота за гражданско-военно сътрудничество и от военно формирование 28 610 - София, представители на Българския червен кръст, Държавната агенция за бежанците и екип за гражданско-военно сътрудничество от армията на САЩ.

По време на учението бяха отработени дейности, повишаващи взаимодействието и координацията между цивилни и военни структури в многонационална среда. Беше развърнат център за гражданско-военно сътрудничество (CIMIC). Военнослужещите повишиха подготовката си за водене на преговори.

Сертификацията се проведе от комисия от Командването на Сухопътните войски с председател полковник Йордан Йорданов. Командир на модула за гражданско-военно сътрудничество към еNRF-19 е капитан Ивелин Иванов. Оценката на сертифицирания модул от състава на ротата за гражданско-военно сътрудничество, единствено по рода си формирование в Българската армия, е „боеготов“.