Министър Нанков връчи дипломи на зрелостници от Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф І“ в Ловеч
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Юни 2018 15:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Нанков връчи дипломи на зрелостници от Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф І“ в Ловеч

/КРОСС/ Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков връчи дипломи на зрелостници от 65-ия випуск на Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф І“ в Ловеч.   

„Развълнуван съм, не само защото това е най-старото езиково училище в България и днес ще връчим 8264 –та диплома. А защото вашите преподаватели и родители ви научиха не само на езици, но и на честност, на морал, на онези качества, които вие ще продължите и ще възпитавате. Много от вас ще учат в чужбина. Призивът ми към вас е - да, трупайте знания в чужбина, но винаги се сещайте за България, върнете се по родните си места при вашите семейства и приятели, в страната, която разчита на вас и в която вие ще се чувствате у дома“, каза министър Нанков в приветствието си към зрелостниците. 

Той се обърна и към ръководството на гимназията с адмирации за изключително високото качество на обучение в училището.

На добър час по „магистралата“ на живота! „Шофирайте“ разумно и най-важното – във вярната посока!  Бъдете добри и достойни възпитаници на езиковата гимназия в Ловеч“, обърна се министърът към младите хора.

На церемонията Николай Нанков и директорът на учебното заведение Радослав Хитов наградиха първенеца на випуска – Радина Караиванова.

Още 12 ученици завършиха с отлични дипломи.