Дузпа след видеоповторение донесе победата на Швеция над Южна Корея
Секция: СПОРТ
18 Юни 2018 18:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дузпа след видеоповторение донесе победата на Швеция над Южна Корея

/КРОСС/ Швеция победи очаквано Южна Корея в мач от груповата фаза на световното първенство по футбол в Русия. Срещата завърши 1:0 за скандинавците, а единственото попадение бе отбелязано от капитана Андреас Гранквист от дузпа.

Наказателният удар пък бе отсъден след видеоповторение.Мачът започна в лежерно темпо, а двата отбора първоначално се разузнаваха. Постепенно фаворитите от Швеция взеха инициативата, а първият по-опасен удар дойде в 20-ата минута. Маркус Берг отправи силен изстрел към вратаря Хьон Ву-Йо, но топката се отби от краката на стража.

Корейският тим преживя голям удар в 28-ата минута, когато селекционерът Шин Тае-Йон трябваше да извади от игра Парк заради контузия.
Шведите продължиха да атакуват по-настоятелно чрез Гранквист и Берг.

В 42-ата минута корейците претендираха за дузпа заради нарушение на Аугустинсон, но реферът не видя нищо нередно. Преди края на първата част и шведите искаха наказателен удар, а Жозел Агияр отново остана безмълвен.
В добавеното време на първата част Тойвонен също пропусна да отбележи.

И в началото на второто полувреме шведите бяха по-активният отбор на терена. Берг центрира опасно, но съотборниците му не успяха да пратят топката във вратата.
В 63-ата Ким препъна Клаесен в наказателното поле. Съдията успя да види положението след видеоповторение. Гранквист отбеляза дузпата с хладнокръвен удар в левия ъгъл - 1:0.

Във втората минута на продължението корейците имаха възможност да изравнят. Хван опита да отбележи с глава, но топката излезе в аут. Това бе и последното положение в мача.

Така Швеция заема второ място в класирането в групата. Мексико също е с 3 точки, но с по-добра голова разлика. Германия и Южна Корея са с нулев актив.