Предстоящи събития в страната за 20 юни
Секция: Предстоящи събития
20 Юни 2018 08:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 20 юни

/КРОСС/София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще започне редовното заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 09.30 часа в Дома на Европа ще бъдат представени законодателните предложения за Общата селскостопанска политика в периода след 2020 година. Събитието ще бъде открито от Марио Милушев, директор на дирекция "Развитие на селските райони и предприсъединителна помощ" в генерална дирекция "Земеделие" на ЕК и Вергиния Кръстева, зам. министър на земеделието, храните и горите. Специални лектори на събитието ще бъдат експерти от Европейската комисия и Министерството на земеделието, храните и горите.

***
София.
От 10.00 часа КТ „Подкрепа" организира кръгла маса на тема „За достойни условия и заплащане на нощния труд и предотвратяване на последствията от него", която ще се проведе в хотел „Гранд Хотел София".

***
София.
От 12.00 часа на ул. „Извор" кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери изграждането на канализация на улици в кв. „Симеоново". Там ще присъства и зам.-кметът Ирина Савина.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Института за икономика и международни отношения на тема „Балканите: географията като политика. Ще реши ли проблемите на региона името Северна Македония?". Участници в пресконференцията са Любомир Кючуков - директор на Института за икономика и международни отношения, и посланик Валентин Радомирски - изпълнителен директор на Института.

***
София.
От 11.00 часа лидерите „Демократична България" Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев, заедно с ресорния говорител на Управленската алтернатива Радан Кънев ще представят своята позицията и препоръки в навечерието на преговорите за новия програмен период и
новия бюджет на ЕС.

***
Бургас.
От 13.30 часа в Експо център Флора ще бъде открита конференцията „По пътя към почти нулевоенергийите сгради: Норвежкият опит и предизвикателствата в България".

***
Бургас.
От 21.00 часа на открита сцена „Охлюва" ще бъде прожектиран филмът „Синьо сърце". Прожекцията е част от световната кампания „Да спасим синьото сърце на Европа" и се организира от Фондация „Виа Понтика", съвместно с Община Бургас.

***
Варна.
От 14.00 часа общинският съветник от ГЕРБ Надя Георгиева ще се срещне с граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на президента на КНСБ Пламен Димитров. Ще бъде представена кампанията на КНСБ „Бъди инфо 3", както и визията на синдикатите за реформа в системата за подпомагане на хората с увреждания в България.

***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Враца ще бъдат отворени оферти в процедура чрез публично състезание за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Текущ ремонт на общинска пътна мрежа 2018 година".

***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане" ще се проведе церемония „Първа копка" с която ще започне изпълнението на обект: „Основен ремонт/обновяване /въвеждане на мерки за енергийна ефективност, включително достъпна среда на сграда ДСП, гр. Горна Оряховица" по проект „Енергийна ефективност на административна сграда за предоставяне на социални услуги гр. Горна Оряховица".

***
Плевен.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на кмета на община Червен бряг инж. Данил Вълов.
***
Пловдив.
От 10.00 часа в Голяма зала на драматичен театър Пловдив ще се проведе пресконференция за проекта "Европейска Одисея 2019: Пътуващият
човек".
***
Пловдив.
Общинските съветници от ПП ГЕРБ ще проведат приемна с граждани.
От 16.00 часа Георги Василев ще се срещне с жители в партийния офис на ул. „Академик Петър Динеков" №1А. От 17.00 часа Ани Лафчиева ще проведе срещи в офисана ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница"№5. От 17.30 часа на същото място приемна ще има Емил Русинов.

***
Пловдив.
От 20.00 часа в Античния театър ще се проведе концерт на Стинг.

***
Поморие
От 18.30 в Народно читалище „Светлина" - гр. Поморие ще се състои среща на представители на Ахелой и АПИ.

***
Русе.
От 18.00 часа в Историческия музей ще бъде представена книгата „Жива традиция", том II. Автори на изданието са Румян Ганчев и Ренета Рошкева.

***
Сатовча/с. Жижево.
От 16.00 часа организацията на обединените българи мюсюлмани и българи християни Дружба „Родина" ще поднесе цветя пред паметните плочи за жертвите на българското братоубийство.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа със спектакъла на операта „Палячи" под купола на Академичен цирк „Балкански", който е разположен в парк „Артилерийски" ще бъде почетен големият български тенор Калуди Калудов и неговия юбилей - 40 години на сцената.

***
Шумен.
От 11.00 часа на бул. "Симеон Велики", малко след надлеза в посока кв. Тракия ще се проведе изнесен брифинг и акция на Пътна полиция по безопасност на движението.