Преглед на печата днес
Секция: Преглед на печата
20 Юни 2018 08:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата днес

/КРОСС/ „24 часа" информира: Палатката на майките с увреждания пред парламента остава. Националният съвет вчера отхвърли проекта за специален закон, защото няма пари и с тези текстове не се решават проблемите на хората. Изданията съобщават и за реакцията на председателя на синдикат „Подкрепа" Димитър Манолов, който притесни родителите с репликата: "Приберете тези деца от улицата!"

„Стандарт" поставя заглавие в червено - „Билет за 8хиляди и 300 лева потресе майките на деца с увреждания". В статията се разказва за луксозна командировка на заместник-социалния министър Росица Димитрова и експерт до Америка. Въпреки обясненията на Димитрова, протестиращите родителите имат основания да поискат оставка на служителите, пише изданието.

„БСП призова: Парламентът да е без лятна ваканция", съобщава „Дума". Докато не се решат проблемите на майките с деца с увреждания, депутатите не трябва да почиват, смята Корнелия Нинова. Социалистите настояват специалният закон да бъде внесен до края на юли в Народното събрание.

„Никой не е виновен за 15-те жертви в Горни Лом", пише „Сега". Окръжният съд във Видин обяви всички подсъдими за невинни, четири години след опустошителните взривове.

90 на сто от шофьорите у нас се смятали за безгрешни, пише в централното заглавие на „Труд". Само 9 на сто от водачите признават, че карат рисково, показва проучване за безопасното шофиране. В същото време България е начело в черната класация за жертви на пътя в ЕС, обобщава изданието.

„Земя" извежда: "Българинът е наполовина европеец по жизнен стандарт". Данните са на Евростат и показват, че у нас реалното благосъстояние на домакинствата е 55 процента от средното за европейските граждани.

/КРОСС/