Плевен може да остане без автобусен транспорт до София и големите областни градове
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Юни 2018 08:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Плевен може да остане без автобусен транспорт до София и големите областни градове

/КРОСС/ Плевен може да остане без автобусен транспорт до София и големите областни градове, тъй като Общината няма право да проведе обществени поръчки.

На среща в транспортното министерство, автобусни превозвачи ще поискат промяна на Наредбата за транспортните схеми на обществените превози  на пътници с автобуси.

Автобусните линии от Плевен до София, Ловеч, Бургас и Русе, и обратно, в скоро време могат да бъдат закрити, заради отказ от страна на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ общината да проведе обществена поръчка за тях.

„Те не отговарят на изискването на Наредба 2 да има 60-минутен интервал между две разписания, с две еднакви спирки, в едно направление“, каза Палушка Георгиева, председател на браншовото сдружение в областта.

На среща с ресорния заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев превозвачите ще настояват и за промяна на Наредба 2, която регламентира транспортните схеми за обществения транспорт на пътници с автобуси.