Майките на деца с увреждания искат оставки и проверка на дейноста на КНСБ и КТ "Подкрепа"
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Юни 2018 16:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Майките на деца с увреждания искат оставки и проверка на дейноста на КНСБ и КТ "Подкрепа"

/КРОСС/ Протестиращите майки на деца с увреждания настояват незабавно да се отнеме националното представителство на пациентски организации и неправителствени организации за хора с увреждания. 

За разпускане на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания и прекратяване субсидирането на тези организации настояват още майките, както и да се разследва дейността на синдикалните организации КНСБ и КТ "Подкрепа", като се установи колко са усвоените от тях средства от Държавния бюджет и по проекти от оперативни програми, от дарения от чуждестранни фондации и частни лица в периода от тяхното създаване до настоящия момент.

Настоява се още да бъде освободена от длъжност заместник-министър Зорница Русинова, която, според майките, е допуснала цинично разделяне на децата и на хората с увреждания. Искат да се потърси отговорност от досегашния заместник-министър Росица Димитрова, която на конференцията на ООН в Ню Йорк безцеремонно била излъгала, че България отбелязва напредък в политиките за хората с увреждания и прилагането на Конвенцията на ООН. 

Родителите декларират, че ще продължат с протестите си с всички позволени от Закона форми, включително чрез съдействието на европейските институции.