Промените в закона за хазарта могат да бъдат гласувани след като ЕК се произнесе по тях
Секция: ИКОНОМИКА
20 Юни 2018 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Промените в закона за хазарта могат да бъдат гласувани след като ЕК се произнесе по тях

/КРОСС/ Европейската комисия ще трябва да се произнесе по предложенията за промени в закона за хазарта преди да бъдат гласувани в парламента.

Това стана ясно на заседание на ресорната комисия. Така законопроектът, с който се забранява напълно рекламата на хазартни и лотарийни игри, внесен от „Обединените патриоти” и защитен лично от вицепрпемиера Валери Симеонов, ще се забави с поне четири месеца.

Валери Симеонов коментира: "Едно такова отлагане някакси не кореспондира с декларираната подкрепа от ГЕРБ и от БСП, но за да не бъда краен ще изчакаме тези месеца. За три милиарда много работи могат да се случат и много позиции могат да се променят".

На въпрос дали смята, че законопроектът, с който се ограничава силно продажбата на лотарийни билети и забранява показването на победители от хазартни игри по телевизията, е бламиран, вицепремиерът Валери Симеонов отговори, че „нещо такова се получи”. Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова обаче е категорична, че парламентът спазва европейските процедури:

 "Ако той смята, че сме го бламирали, защото взехме решение да спазим една европейска директива, много съжалявам за това негово изказване".