Всичко или нищо за Аржентина срещу Хърватия
Секция: СПОРТ
21 Юни 2018 09:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Всичко или нищо за Аржентина срещу Хърватия

/КРОСС/ Отборът на Аржентина се изправя срещу Хърватия в сблъсък от Мондиал 2018. Двубоят ще се играе в Нижни Новгород.

Лионел Меси и компания стартираха с изненадващо реми 1:1 срещу дебютанта Исландия, докато Хърватия постигна победа с 2:0 над Нигерия и влиза спокойно в мача срещу поставения под напрежение съперник.

В Аржентина имат опит в подобна ситуация, след като осигуриха участието си в Русия едва в последния кръг от квалификациите, след като именно Меси донесе победата над Еквадор, отбелязвайки хеттрик при успеха с 3:1 в Кито.

Двамата селекционери ще подходят по различен начин преди двубоя. Селекционерът на Хърватия Златко Далич няма да прави промени в състава спрямо мача с Нигерия.

Колегата му на кормилото на Аржентина Хорхе Сампаоли планира да смени схемата от 4-2-3-1, използвана срещу Исландия. Срещу Хърватия той ще заложи на 3-4-3.

Балансът от мачовете между двата тима е 2 аржентински победи, една за Хърватия, а веднъж двата тима са завършвали наравно. Двата тима са били в една предварителна група и на Мондиал 1998. Тогава Аржентина печели с 1:0, но и двата тима продължават напред, а впоследствие хърватите стигат до бронзовите медали.