Полицията в Шумен със специална акция за безопасността на децата през лятото
Секция: Автомобили
21 Юни 2018 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полицията в Шумен със специална акция за безопасността на децата през лятото

/КРОСС/ През ваканционните дни полицаи ще провеждат срещи с ученици, за да ги напътстват как да пресичат безопасно. Ще им напомнят и правилата за движение, когато са с велосипеди, съобщава БНТ.

Биляна Стоянова има три деца и смята, че изучаването на пътните правила не трябва да приключва в 4 клас.

Децата стават активни участници в движението на по-голяма възраст, когато тръгнат с велосипедите и не спазват наученото.

Специално внимание ще се обръща на велосипедистите, които са навсякъде в града. Често те пресичат без да се оглеждат и създават рискови ситуации.

Васил, на 8 години: Карам колелото и на тротоара, но някой път там има трева и може да падна и карам много близо до тротоара.

От началото на годината при пътни инциденти са пострадали 7 деца.

инсп. Мирослав Миронов, Пътна полиция-Шумен: Много често ни прави впечатление, че всички те са разсеяни, използвайки мобилните телефони и същите са загледани в тях, с поставени в ушите си слушалки, което понякога може да изиграе много лоша шега.

Заедно с ежедневния контрол ще се провежда и още една разяснителна кампания. Когато пътното произшествие е с леки материални щети, не е нужно да се чака полиция. Водачите сами могат да попълнят двустранен протокол. Това ще им спести нерви, време и наказания, напомнят от Пътна полиция.