Майки срещу майки: Кой е получил милиони, за да поддържа статуквото
Секция: Анализи
21 Юни 2018 13:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Майки срещу майки: Кой е получил милиони, за да поддържа статуквото

/КРОСС/ Напрежението между национално представените организации на хората с увреждания и протестиращите майки ескалира, след като днес двете страни си размениха тежки обвинения за усвояването на огромни суми с цел, различна от това тежко болните деца да живеят по-добър живот.

Днес организациите от една страна призоваха за обединение в името на законови промени, а от друга обявиха, че имат данни, че протестните лагери са платени. И попътно се наредиха до Валери Симеонов и Цветан Цветанов, като подкрепиха пътувалата за 8300 лв. по време на протеста зам.-министърка Росица Димитрова.

„Сигналите са няколко. По-скоро се позиционира върху социални проекти, които са финансирани от чужди фондации и други финансови институции. Притеснителното, което аз прочетох в материалите е, че част от тези ресурси са отишли за финансиране на протести. Става въпрос за над 1 млн. лв”, обяви пред bTV Адриана Стоименова от Националния съвет за интеграция на хора с увреждания.

Една от протестиращите, Вера Иванова, беше лаконична: „Не знам колко повече могат да ударят дъното тези национално представени организации. Те са инжектираните и финансираните от държавата, усвоили са милиони през годините, за да бъдем на дъното”.