Призив за революция в Албания
Секция: СВЯТ
21 Юни 2018 14:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Призив за революция в Албания

/КРОСС/Сали Бериша, бившият президент и премиер на Албания и бивш председател на опозиционната Демократическа партия направи оценката, че страната е на кръстопът и единственото решение е "гражданска революция за сваляне от власт на премиера Еди Рама", предаде агенция МИА.

В профила си във Facebook Бериша призова правителството да бъде свалено "сега или никога". "Сега или никога, трябва да изгоним Едвин Рама! Този антиалбанец, престъпник, човек без родина, който за креслото е готов да направи всичко: да продаде морето, земята, да приеме стотици някогашни терористи от Ислямска държава в Албания, да изгони от Албания бъдещето й, младежите й", написа Бериша.

                     

Той говори за предвижданията за изграждане на бежански лагер в Албания, в който да бъдат приети 600 000 бежанци, за възможностите за начало на преговори с ЕС, поведението към опозицията в парламента и реформите в правосъдието, при което отправи критики към посланиците на САЩ и ЕС, че са "сътрудници на Рама, за да държи системата като заложник".