Гребецът на „Еврофутбол“ Кристиян Василев с два сребърни медала от Словения
Секция: СПОРТ
21 Юни 2018 15:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гребецът на „Еврофутбол“ Кристиян Василев с два сребърни медала от Словения

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол“ – състезателят по академично гребане Кристиан Василев, спечели 2 сребърни медала на скиф (М1х) от международна регата по кану-каяк „Блед“ (Словения). Първия ден от турнира той измина дистанцията от 2 000 м за 7:11.09 мин., а втория ден – за 7:04.09 мин.

И в двата старта по-бърз от него беше само европейският и вицеолимпийски шампион от Рио - хърватинът Дамир Мартин. „Тази регата за мен беше първа проверка за сезона след контузията ми. Сега продължавам с подготовката си за европейското първенство в началото на август“, казва Кристиан.

                       

 

На същия турнир участва и друг спортен талант на „Еврофутбол“ в академичното гребане – 19-годишният Станимир Халаджов, който се състезава в двойка без рулеви (М2-) на 2 000 м с партньора си Рангел Кацарски. На състезанието нямаше категория младежи и те участваха при мъжете.

Първия ден те завършиха на седмо място с 7:01.55 мин., а втория ден се класиха трети с време 6:57.29 мин. Подготовката им продължава целенасочено за основното им състезание тази година - младежкото световно първенство в Познан - Полша (24-29 юли).

„Еврофутбол“ желае още много успехи и победи на двамата таланти!