Няма желаещи за катаджии след въвеждането на камерите и таблетите
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Юни 2018 10:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Няма желаещи за катаджии след въвеждането на камерите и таблетите

/КРОСС/ Откакто в КАТ са въведени камерите и таблетите, няма желаещи за катаджии, 30% са вакантните места. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов във встъпителната си реч на първия икономически форум в Пловдив, съобщи Plovdiv24.bg. Тези думи той заяви в контекста на поискания от опозицията вот на недоверие към кабинета "Борисов".

"В момента, в който вкарахме всички електронни носители, от една страна усетихме огромната съпротива на администрацията. Второ, веднага губим кандидатите за работа. 30% са вакантните места в КАТ, откакто въведохме камерите и таблетите, няма желаещи за катаджии. 20% са при митничарите, 30% за военнослужещите", отчете премиерът.

Той отчете също, че пада нивото на на контрабанда на цигари - слиза под 6%. "С това си обяснявам вота на недоверие! С това ли сме вредни?", попита риторично Борисов.

По думите му по времето на служебното правителство (за около три месеца - бел. ред.) в държавната хазна е имало събрани със 120 млн. лева по-малко от акцизи за разлика от сега.