Играчите на Аржентина на бунт срещу Сампаоли
Секция: СПОРТ
22 Юни 2018 12:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Играчите на Аржентина на бунт срещу Сампаоли

/КРОСС/Играчите на Аржентина са поискали незабавното уволнение на националния селекционер Хорхе Сампаоли след загубата с 0:3 от Хърватия в среща от груповата фаза на световното първенство в Русия.

Лионел Меси и компания са заявили, че не искат да играят повече под ръководството на специалиста, след като шансовете им за класиране за осминафинал заплашително намаляха. 

Това съобщи аржентинската телевизия "Тодо нотисиас", позовавайки се на свой добре запознат източник.

Според информациите аржентинците са поискали незабавна смята на селекционера, както и в следващия мач срещу Нигерия (на 26 юни) да бъдат изведени на терена от помощниците на Сампаоли.

Футболната федерация в страната излезе с изявление, че за подобен скандал не може да става и дума. Раздяла със Сампаоли би струвала на федерацията неустойка в размер на 20 млн. долара. Договорът на специалистът е до турнира Копа Америка през 2019 г.

Сампаоли стана треньор на "гаучосите" през 2017 г. Под негово ръководство отборът завърши на едва трета позиция в квалификациите за световно първенство, а от първите си два мача в Русия спечели едва 1 точка.