"Дер Шпигел": Германските социалдемократи се подготвят за предсрочни избори
Секция: СВЯТ
22 Юни 2018 16:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Дер Шпигел": Германските социалдемократи се подготвят за предсрочни избори

/КРОСС/ Германската Социалдемократическата партия (СДП), която е коалиционен партньори в новото правителство на канцлера Меркел, е сигнализирала, че започва да се подготвя за предсрочни избори, съобщава в петък списание "Дер Шпигел", но без да цитира по-конкретни източници на тази важна информация.

Според "Дер Шпигел", през миналата седмица СДП е провела три вътрешни заседания, след които е намекнал, че започва подготовка за евентуални нови парламентарни избори в Германия. Социалдемократите са дискутирали и възможна дата за предсрочния вот, като някои от тях са предположили, че септември е един от вариантите за вероятното провеждане на нови избори във водещата европейска икономика.

Междувременно говорителката на правителството в Берлин Улрике Демер отбеляза, че канцлерът Ангела Меркел е заявил, че предстоящата в неделя среща на ЕС по въпросите на миграцията ще представлява "първоначална размяна" на мнения и че тя няма да доведе до конкретни решения, тъй като ще бъде само работна среща.

Това нейно изявление не звучи много оптимистично с оглед на факта, че в началото на седмицата друг важен коалиционен партньор в лицето на баварския Християн-социален съюз, чийто лидер е министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер, даде срок на Меркел до края на юни да се опита да постигне общоевропейски решение и да представи конкретни планове за справяне с бежанската криза.