25 годишен колоездач от Мъглиш победи в "Обиколката на витоша"
Секция: СПОРТ
23 Юни 2018 12:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
25 годишен колоездач от Мъглиш победи в "Обиколката на витоша"

/КРОСС/ Александър Алексиев спечели първо място при колоездачите в "Обиколката на Витоша". В тазгодишното издание на ултрамаратона участват близо 3 хиляди души от 25 държави.

25-годишният Алексиев от Мъглиж победи в колоезденето, като измина разстоянието от близо сто километра за четири часа и 11 минути. От началото на годината той се състезава за френски отбор. На второ място се класира Емил Стойнев, а на трето - Лъчезар Ангелов.

Колоездачите започнаха сутринта в шест часа, а бегачите стартират довечера в полунощ от резиденция "Бояна". Около двеста души пък ще участват в дисциплината "дуатлон" - след както са изминали стоте километра с велосипед, ще ги повторят и тичайки. Победителите в бягането ще станат ясни утре преди обед, понеже на най добрите им отнема около девет часа, за да стигнат до финала.

Организаторите отбелязват, че в масовото състезание участват хора от различни възрасти с различни занимания, всички водени от желанието да изпробват възможностите си.

"Витоша 100" се провежда всяка година. Дължината му е близо 100 км. при над 2 хиляди метра денивелация на трасето. Маршрутът започва от резиденция Бояна, минава през Владая, Рударци, язовир "Студена", Боснек, Чуйпетлово, Ярема, Железница, Бистрица, Симеоново и завършва отново в Бояна.