Очи в очи с престъпника: Полицаят, спасил отвлечената жена от избягалия затворник
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Юни 2018 09:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Очи в очи с престъпника: Полицаят, спасил отвлечената жена от избягалия затворник

/КРОСС/ 26-годишният Здравко Ванков, който бе един от потърпевшите от набезите на затворника Борис Иванов разказа, че отишъл до дома на дядо си, където заварил рецидивиста, който държал метална тръба.

48-годишният рецидивист бе задържан край град Летница в събота следобед. По данни на полицията, Иванов е влязъл в две къщи, за да търси храна и пари. NOVA показва първите потърпевши от набезите на рецидивиста. 

"Веднага осъзнах, че е затворник. Хлопнах вратата, веднага излязох навънка и го изчаках. Той стоеше и ме гледаше накъде ще ходя. Запалих колата, отидох в ъгъла и звъннах на 112, но не успях да обясня коя е улицата. В този момент те ми казват, че има избягал затворник. Аз потвърдих, че именно той се намира вкъщи. Те ми казаха, че ще ме свържат с началника на РПУ-Ловеч. Казаха ми да изчакам, обаче аз не изчаках, защото мислех, че той е вътре. През това време той избягал", разказа Ванков.

Той се свързал с намиращата се в центъра на селото жандармерия, но служителите на реда не му повярвали.

"Появи се някакъв човек, явно началникът беше и държеше снимката на затворника в ръка. Аз потвърдих, че е той", заяви мъжът.

"Наближих къщата, спрях колата и се върнах леко назад пеша и ги видях на 30 метра от мене - тогава разпознах жената", разказа и началникът на полицейското управление в Летница, Димитър Димитров. Тя се опитала да му сигнализира с жестове и мимики, че има нередности.

"Усъмних се, че има нещо нередно, но не тръгнах към тях, защото предположих, че вече може да се е снабдил с нож или някакво друго оръжие", каза той.

"Не посмях да тръгна към тях, за да не се създаде опасност за жената", добави Димитров.