Косово и Сърбия размразяват ледовете под контрола на ЕС
Секция: ПОЛИТИКА
25 Юни 2018 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Косово и Сърбия размразяват ледовете под контрола на ЕС

/КРОСС/ Президентът на Косово Хашим Тачи и сръбският му колега Александър Вучич се срещнаха в неделя в Брюксел в рамките на диалога за нормализация на отношенията между двете страни, който се провежда под шапката на ЕС, пише албанският Gazeta Express.

Тачи заяви, че срещата е била трудна, имайки предвид, че на нея са обсъждани проблеми, трупани в течение на 100 години.

"Знам, че и двете страни ще спечелят от потенциално споразумение и се страхувам, че ако не постигнем договорка, защото ще навредим на европейското бъдеще, ще отложим европейското бъдеще и ще останем изолирани“, обясни той.

"Не можем да останем жертви на горчивото минало и трябва да погледнем напред – към бъдещето на нашата страна и нашия народ“, продължи пратеникът на Прищина.

Публикувано във факти.бг: "Това е подходящ момент и ако изпуснем тази възможност, това ще струва скъпо и на двете страни. Днес ние обсъдихме конкретни въпроси, обсъдихме варианти за това, как да продължим към финалната фаза на диалога и как да намерим решение на проблемите между двата народа. Живеем близко едни до други, познаваме се и искаме да изградим нормални взаимоотношения“, заключи Тачи.