Талантът на "Еврофутбол" Антонио Иванов e балкански шампион на 200 м
Секция: СПОРТ
25 Юни 2018 13:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Талантът на "Еврофутбол" Антонио Иванов e балкански шампион на 200 м

/КРОСС/ Спортисти, подкрепени от букмейкъра, с 8 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал през уикенда.

Спортният талант на „Еврофутбол“ Антонио Иванов стана балкански шампион на 200 м за юноши на Балканското първенство по лека атлетика под 20 г. в Истанбул - Турция. Той спечели златния медал с постижение от 21.17 сек., което е негов личен рекорд и покрит норматив за световното първенство за юноши и девойки в Тампере - Финландия.

Антонио покорява титлата в тази дисциплина за втора поредна година, след като през 2017 г. също завърши първи на 200 м на младежката Балканиада. Талантът на „Еврофутбол“ взе и сребърен медал на 100 м, след като финишира наравно със Сотирис Карагканис от Гърция. След дълго разчитане на фотофиниша представителят на южната ни съседка бе определен за победител с преднина от само 6 хилядни от секундата (времето, записано за Караганис, беше 10.904 сек. срещу 10.910 сек. за Антонио Иванов).

                

 

Състезателката по тенис на маса Мария Йовкова завоюва три златни и един сребърен медал на Държавното отборно и индивидуално първенство до 21 г., което се проведе в Пловдив. Тя стана шампионка индивидуално, на двойки с партньорка си Михаела Димова и отборно с тима на „Стоянстрой“. На смесени двойки със Стефан Тодоров се класираха втори.

Лекоатлетката Ева Петкова взе златен медал във възрастовата група 15-годишни на 800 м в състезанието „Атлетиката търси таланти“ в София. Тя постигна рекордно време за турнира в тази дисциплина от 2:22.04 мин.

                         

Талантът Иван Банчев извоюва два златни медала на Държавното първенство по стрелба с лък в Разград. Той стана първи индивидуално и в смесен отбор с Никол Георгиева.

Рахим Рашайда е носител на „Купа България“ за момчета до 15 години на шпага, а в турнира „Мастърс“ за кадети спечели бронзовото отличие. През април тази година той се пребори за „Купа България“ до 13 г. В резултат на постиженията си на турнирите „Мастърс“ и на международните си изяви Рахим Рашайда в момента оглавява ранглистата на България по шпага в две възрастови групи - до 13 и до 15 години.

„Еврофутбол“ поздравява спортните си таланти за големите им постижения и им желае още много успехи!