Компанията HDR10+ Technologies, LLC обяви старта на новата лицензионна програма HDR10+
Секция: Технологии
25 Юни 2018 14:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Компанията HDR10+ Technologies, LLC обяви старта на новата лицензионна програма HDR10+

/КРОСС/ Компанията HDR10+ Technologies, LLC обяви старта на новата лицензионна програма с предоставяне на сертификат и лого за технологията HDR10+. HDR10+ е отворена, безвъзмездна платформа с динамични метаданни за HDR (High Dynamic Range), която оптимизира качеството на картината при 4K Ultra HD дисплеите и подобрява зрителното преживяване на потребителите.

Новата технология HDR10+ оптимизира качеството на картината при 4K Ultra HD дисплеите чрез използването на динамично тонално разпределение, което отразява вариациите в яркостта, наситеността на цветовете и контраста за всеки отделен кадър или сцена. Резултатът е подобрено зрително преживяване, което сега може лесно да бъде осигурено от по-широка гама дисплеи, пресъздаващи много по-точно творческите намерения на създателите на съдържанието.

Лицензирането за HDR10+ сертификат и лого е на разположение на заинтересованите компании, които отговарят на техническите и тестови спецификации на HDR10+. Сертификационната програма за HDR10+ определя изискванията за съответствие на базата на различни категории устройства и техническите им характеристики, за да се гарантира, че продуктите, съвместими с HDR10+, отговарят на най-високите стандарти за качество на картината.

Потребителите ще могат да търсят логото на HDR10+, което е свидетелство за сертифицирането на продукта. Безвъзмездното предоставяне на HDR10+ за създаване, разпространение и потребление на съдържание вече набра скорост с над 40 поддържащи компании.

“Новата програма за HDR10+ лицензиране и сертифициране представлява технологична стъпка напред при дисплеите от следващо поколение” каза Дани Кей (Danny Kaye), изпълнителен вицепрезидент на 20th Century Fox и управляващ директор на Fox Innovation Lab. “HDR10+ подобрява зрителните преживявания на потребителите, като предоставя по-високо качество на картината при по-широка гама от достъпни телевизори и устройства.”

“Вярваме, че тази програма за лицензиране и сертифициране ще предостави увереност на потребителите, които искат да са сигурни, че виждат най-точното пресъздаване на HDR визията на режисьора”, каза Тошихару Цуцуи (Toshiharu Tsutsui), директор на бизнес отдел “Телевизори” в Panasonic.

“Във време на увеличено търсене на по-големи дисплеи и по-високо качество на картината, ние сме развълнувани да обявим новата програма за лицензиране и сертифициране на HDR10+”, каза Бил Мандъл (Bill Mandel), вицепрезидент “Връзки с индустрията” в Samsung Research, Америка. “Тази програма е разработена с мисъл за потребителите и подчертава нашия ангажимент за подобряване на цялостното HDR изживяване и едновременно с това разширяване на HDR10+ екосистемата в световен мащаб.”

Платформата HDR10+ също така е предназначена да позволи бъдещи разработки и иновации, за създаване на още по-мощни технологии в бъдеще.

Компаниите могат да научат повече за лицензионната програма HDR10+, като се регистрират на http://www.hdr10plus.org.