Седем автобусни линии скоро и по трамвайните релси
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Юни 2018 18:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Седем автобусни линии скоро и по трамвайните релси

/КРОСС/ Столична община предвижда автобусните линии с номера 11, 60, 72, 102, 83, 45 и 77 да се движат в трасето на трамваите по линии 11, 22 и 3 по бул. „К. Величков“ и бул. „Възкресение“ (в участъка между пазара „Красно село“ до бул. „Сливница“).

Обособяването на подобен тип трасета е част от основните мерки за осигуряване на по-бърз и удобен градски транспорт. Превозните средства ще имат общо трасе и общи спирки. За безопасност и удобство на пътниците ще се изградят перони на спирките и ще бъдат поставени съответните указателни знаци.

Анализът на Центъра за градска мобилност показва, че в този участък автобусите натрупват в натоварените часове закъснения до 10 минути. При отделянето им от общия автомобилен трафик това закъснение ще бъде прекратено.

Очаква се промяната да е факт още това лято. Следващата локация, на която е предвидено изграждането на обособено трасе е бул. „Мадрид“, където трамваи и автобуси отново ще споделят общ участък. Предстои да се анализират всички варианти за изграждане на възможно най-много такива трасета и нови бус ленти в града.