Деница Николова: Нужна е по-голяма видимост на резултатите от изпълнението на Дунавската стратегия и стратегическа визия за бъдещето й
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Юни 2018 17:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деница Николова: Нужна е по-голяма видимост на резултатите от изпълнението на Дунавската стратегия и стратегическа визия за бъдещето й

/КРОСС/ Заместник-министър Деница Николова, която е и Национален координатор на Стратегията на ЕС за Дунавския регион,   участва в среща на комисаря за регионална политика Корина Крецу с Националните координатори и Координаторите на приоритетни области на Дунавската стратегия. Комисар Крецу подчерта отличното сътрудничество с Българското председателство на Стратегията и благодари за показания ангажимент за поставяне на региона сред основните приоритети на Председателството.

Отбелязан беше постигнатият напредък в подобряването на навигирането по река Дунав в рамките на българо-румънския участък. Изтъкната бе и  важността на политическия ангажимент на държавите по отношение на Стратегията и активното участие в изпълнението й.

Зам.-министър Николова отбеляза по време на срещата, че подобряването на резултатите и видимостта на Стратегията изискват съвместни действия на държавите от Дунавския регион и Европейската комисия. „Необходим е фокус върху изпълнението на стратегически проекти с висока добавена стойност за Дунавския регион“, каза зам.-министър Николова.

На срещата бе подчертана необходимостта всички държави от региона да препотвърдят политическата си ангажираност по отношение изпълнението на Стратегията с оглед постигане на по-високи работещи и видими резултати.