Ансамбъл "Александров" започна турнето си от Варна
Секция: КУЛТУРА
27 Юни 2018 10:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ансамбъл "Александров" започна турнето си от Варна

/КРОСС/ Световноизвестният руски ансамбъл "Александров" със 120 музиканти, певци и танцьори ще изнесе у нас четири впечатляващи концерта - във Варна вчера, Бургас - днес, Пловдив - 28 юни, в зала 1 на НДК на 29 юни.

Александровци идват у нас веднага след тържествения си концерт на площада до храма "Св. Сава" в центъра на Белград. Те бяха гости там по повод откриването на мемориал, издигнат в памет на любимите на сръбската публика музиканти - членове на ансамбъла, загинали при авиокатастрофата в Сочи преди година и половина. Част от ансамбъла е била на специална среща с президента на Република Сърбия.

Александров" пристигна у нас с нов състав и нова програма, посветена на 90-годишнината от създаването му. Българската аудитория ще чуе част от класическия репертоар от военни песни, както и стари руски романси, и др. Зрителите ще се наслаждават и на прекрасни руски танци - казачоци, танц със саби и др. Сред солистите е и известният по цял свят Вадим Ананиев, най-добрият изпълнител на популярната песен "Калинка".

Ансамбълът пътува с огромен реквизит и множество пъстроцветни костюми. Придружаван е от три тира с техническо озвучаване и въздействащо осветление. Артистите държат изключително много на високото равнище на изпълнението.