Путин и Тръмп на четири очи в Хелзинки
Секция: Русия
27 Юни 2018 11:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин и Тръмп на четири очи в Хелзинки

/КРОСС/ Срещата на високо равнище между американския президент Доналд Тръмп и руския президент Владимир Путин може да се състои във финландската столица Хелзинки, каза високопоставен американски представител, цитиран от Reuters.

Американският държавен секретар Майк Помпео заяви в края на миналата седмица, че има вероятност Тръмп да се срещне с руския си колега "в близко бъдеще", след днешната визита в Москва на съветника за национална сигурност на Белия дом Джон Болтън.

Високопоставен американски служител, пожелал да остане анонимен, каза, че най-вероятният избор за място на срещата е Хелзинки, но окончателното решение зависи от разговорите на Болтън с руснаците.

Според цитираните служители австрийската столица Виена също е била обсъждана като вариант, но той е отпаднал.

Финландският президент Саули Нинистьо написа в Тwitter в отговор на въпроси за срещата: "Финландия е винаги готова да предложи своите услуги, ако бъде помолена помолена".

Дългоочакваната среща вероятно ще се състои след форума на НАТО на 11-12 юли в Брюксел, в който се очаква да участва Тръмп. Предвижда се също той да посети Лондон за разговори с британския премиер Тереза Мей.

Тръмп, който е заявявал, че иска по-добри отношения с Русия, за последно се срещна с Путин през ноември във Виетнам в кулоарите на Азиатско-тихоокеанския форум.